COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce amendă vor primi amatorii de a face frigărui lîngă blocurile din Chișinău

Ce amendă vor primi amatorii de a face frigărui lîngă blocurile din Chișinău

Încingerea grătarelor în curţile blocurilor de locuinţe va fi interzisă, iar cei care vor face frigărui în astfel de locuri riscă să fie amendaţi cu pînă la 1800 de lei.

Acest lucru este prevăzut de un Regulament elaborat de Primăria Chişinău.

Locuitorii Capitalei salută această iniţiativă, pentru că, spun ei, curtea blocului nu este loc pentru picnicuri, transmite Publika.md


"Dacă vrei frigărui, trebuie să te duci undeva în pădure, unde e casă pe pămînt, dar nu aşa, unde trăieşte lumea", și-a împărtășit opinia o locuitoare a unei clădiri din capitală.

"La noi s-au pus să facă vinete, iar acolo erau întinse aşternuturi. Şi eu i-am făcut observaţie, de ce fac chiar aici", a declarat o altă doamnă.

Pînă în prezent, nu se putea stabili o pedeapsă pentru o astfel de încălcare, deoarece nu a existat un regulament în acest sens. Verificările și aplicarea amenzilor vor fi efectuate de ofițerii preturilor și de polițiști.

În document sunt stipulate şi alte reguli pe care oamenii vor trebui să le respecte pentru a avea o Capitală curată: să nu arunce gunoiul în stradă, să nu meargă cu bicicleta sau rolele pe gazon sau să lipească afişe în locuri neautorizate. Persoanele fizice riscă amenzi de pînă la 1800 de lei, iar cele juridice - pînă la 9 mii de lei.

"Acum lucrăm la o nouă structură a Primăriei, care va fi aprobată la sfîrșitul anului sau la începutul anului viitor. Acolo va fi o secțiune separată, așa-numitul organ de control al primarului general, din care vor face parte agenții de constatare pe diferite direcții", a explicat vicepreședintele Chișinăului, Ilie Ceban.

Regulamentul este supus discuțiilor publice. Pînă la sfîrșitul lunii iunie 2020, acesta va fi propus spre aprobare consilierilor municipali, scrie bloknot-moldova.md

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load