COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce a discutat Ion Ceban în ședință cu primarii din suburbii

Ședință la Primărie. Ion Ceban și edilii din suburbii au discutat despre proiectele în derulare, dar și cum au fost cheltuiți banii oferiți de municipalitate.

Ceban spune că proiectele de infrastructură a drumurilor şi căile de acces în localităţi, reparaţia şcolilor şi grădiniţelor, aprovizionarea localităţilor cu apă şi canalizare – sînt domeniile prioritare în dezvoltarea localităţilor din prejma capitalei.

„Am solicitat ca banii destinaţi pentru aceste proiecte să fie folosiţi raţional şi am propus ca pînă la 5 septembrie, să fie prezentate necesităţile de finanţare, pentru a face rectificări la buget. Cît privește activităţile pentru anul 2021, am cerut să se facă lista de proiecte care urmează să fie implementate. La fel, am atenționat primarii să întreprindă acțiuni cu privire la înlăturarea ambroziei de pe teritoriile suburbiilor”, a punctat primarul.

Edilul a solicitat poliţiei capitalei să se implice în zona de odihnă de la Vadul lui Vodă, unde în această perioadă se atestă o majorare a numărului de vizitatori.

„Totodată am abordat şi subiectul pregătirii pentru sezonul rece. Trebuie să facem o inventariere de pe acum, pentru a şti ce trebuie să mai achiziţionăm pentru iarnă, pentru a fi pe deplin pregătiţi. Am informat primarii de suburbii că în curînd urmează să fie achiziționate100 de autobuze pentru Chişinău, prioritate în acest sens vor avea suburbiile, unde oamenii au nevoie urgentă de transport public. Așa cum am anunțat, periodic ne vom întruni pentru a vedea la ce etapă se află acele proiecte de infrastructură lansate în suburbii și finanțate de către municipalitate. Suburbiile sînt parte a municipiului Chişinău, de aceea ne implicăm la dezvoltarea acestora”, spune acesta.


Menţionăm că pentru anul 2020, pentru orașele, comunele și satele din componenţa municipiului Chișinău au fost alocate din bugetul municipal circa 100 milioane lei. În acest an Primăria Chișinău a aplicat o nouă formulă de finanţare pentru localități. Astfel, sursele financiare au fost distribuite în funcție de prioritizarea necesităților.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load