COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce a cumpărat Primăria Chișinău din 50 de mii de euro oferiți de Ambasada Slovaciei

Ce a cumpărat Primăria Chișinău din 50 de mii de euro oferiți de Ambasada Slovaciei

Zece video-laringoscoape pentru intubarea pacienților cu coronavirus în stare gravă și zece pompe infuzomat pentru dozarea exactă a medicamentelor.

Această lucruri a procurat Primăria Chișinău din cei 50 de mii de euro oferiți de Ambasada Slovaciei în Republica Moldova.

În acest sens au fost cheltuiți 37 mii Euro din sursele financiare rămase vor fi procurate 5000 de halate de protecție de unică folosință.


Potrivit lui Ion Ceban, dispozitivele medicale vor fi distribuite în secţiile de terapie intensivă ale spitalelor municipale, în care sunt trataţi pacienţi cu coronavirus.

„Aduc mulțumiri guvernului Slovaciei, pentru suportul oferit în această perioadă, marcată de epidemia prin Covid – 19. Ajutorul medical este binevenit, în situaţia în care actualmente potrivit specialiștilor în spitale avem pacienţi în stare gravă.Aşa cum au comunicat şi partenerii din Slovacia, colaborarea noastră durează de mai mulți ani, iar situația actuală a condus la revizuirea priorităților și redistribuirea surselor financiare. Grija față de medici, dar și crearea condițiilor pentru pacienți este primordială pentru noi, iar cu ajutorul partenerilor care vin cu donaţii de echipamente, dispozitive şi consumabile medicale, încercăm să sporim calitatea serviciilor medicale prestate cetăţenilor”, a declarat primarul general.

De precizat că în ședința Primăriei Chișinău din această dimineață, Ion Ceban a cerut ca până la finele acestei săptămâni să fi realizat un audit despre cum au fost cheltuite toate donațiile primite până.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load