COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 321 682(+2068)   TRATAȚI 300 697     DECESE 7347(+37 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2952
Puterea stiri: 6898
Coronavirus stiri: 7664

Cazuri de contaminare cu Covid în rîndul copiilor. Municipalitatea a reactivat un spital

27 sep. 09:39   Capitala
875 0

Noul val al pandemiei de COVID-19 se pare că a luat, din nou, prin surprindere autoritățile. Spitalele cu profil COVID devin tot mai neîncăpătoare, iar responsabilii spun că au mai suplimentat pe alocuri numărul paturilor.

Ba mai mult, neîncăpătoare devin și secțiile de terapie intensivă, afirmă edilul Capitalei, Ion Ceban, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Capacitățile spitalelor municipale activate cu profil COVID destul de rapid devin neîncăpătoare. Cu regret ajungem și la limita paturilor de terapie intensivă. Avem pregătite spații în spitale de rezervă, dar aceste rezerve sînt pe termen scurt, dacă evoluția epidemiologică va continua cu aceeași intensitate. Centrul COVID este cu pacienți la capacitate maximă, iar la spitalul municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail” sînt ocupate 180 de locuri din 210 paturi activate la moment, inclusiv 12 paturi în terapie intensivă. Pe parcursul săptămînii curente vom spori capacitatea de paturi la spitalul „Sfîntul Arhanghel Mihail” pînă la 300 de paturi, inclusiv 16 paturi la terapie intensivă. Avem o situație imprevizibilă”, a declarat Ceban.

În cadrul ședinței Primăriei, Ceban a spus că situația este îngrijorătoare și la capitolul minori. Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii este arhiplin, iar prin urmare s-a dispus activarea paturilor la Spitalul clinic municipal de copii „Valentin Ignatenco”.

„Avem provocare și pe segmentul de contaminare cu noul coronavirus la copii. Spre exemplu, Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii este arhiplin cu pacienți mici, suspecți și confirmați cu COVID-19. Am dispus activarea secțiilor COVID și la Spitalul clinic municipal de copii „Valentin Ignatenco” pentru 63 de paturi, dar peste jumătate din numărul paturilor de copii sînt ocupate”, a mai adăugat Ceban.


Ceban spune că Ministerul Sănătății trebuie să se implice mai activ, în special prin ceea ce presupune actualizarea protocoalelor clinice.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽