Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 935

Cazuri cînd oamenii și-au găsit sfîrșitul sub arbori căzuți în capitală

19 mai. 10:15   Capitala
1508

Tragedia din parcul Alunelul nu este primul caz cînd crengile uscate ucid oameni.

În perioada anilor 2016-2022, în municipiul Chișinău au fost înregistrate opt cazuri de deces sau traume din cauza ruperii de ramuri, transmite Noi.md cu referire la Agora.md.

2016 - trei incidente într-o zi

În anul 2016, în urma precipitațiilor abundente, o femeie a fost strivită mortal de un copac doborît de ploaie.

În aceeași zi, un alt accident s-a produs în parcul „Serghei Lazo” din sectorul Botanica. Doi tineri, de 19 ani și 27 de ani, au ajuns la spital, după ce un copac a căzut peste ei.


Și pe strada Columna, tot din cauza ploilor, un alt copac a căzut peste două mașini. Din fericire, cei trei oameni care se aflau în interiorul acestora nu au avut de suferit. În total, în acea după-amiază, ploaia a doborît peste 20 de arbori în municipiul Chișinău.

2017 - caz tragic pe teritoriul unei grădinițe

Un alt caz soldat cu pierderea unei vieți omenești a avut loc în anul 2017. Un angajat auxiliar al Şcolii primare nr. 90 din capitală a decedat în timp ce curăța curtea instituției de învățămînt de crengile rupte după ninsori.

2019 - Ramura a căzut de la 20 de metri

Și în anul 2019 o persoană a decedat la spital, după ce o ramură de plop s-a rupt și a căzut peste victimă. Arborele din care a căzut creanga avea înălțimea de 30 de metri, iar ramura se afla la o distanță de 19-20 de metri de la pămînt.

În capitală, o creangă a căzut peste căruciorul în care se afla un copil de doi ani. Acesta imediat a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, dar la scurt timp a decedat.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав