Criza energetică stiri: 790
Preşedintele stiri: 3236
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Casa Comunitară pentru copiii cu dizabilități severe din municipiul Chişinău, își continuă activitatea

19 mai. 15:00   Capitala
1448

Casa Comunitară pentru copiii cu dizabilități severe din municipiul Chişinău, își continuă activitatea pentru oferirea serviciilor calitative, atît de necesare micuților.

Potrivit primarului general Ion Ceban, în prezent, un număr de 12 copii, cu dizabilități severe, sînt îngrijiți în acest tip de serviciu. De la momentul transferului copiilor în Casa comunitară și pînă în prezent, copii au crescut și s-au dezvoltat fizic, unii dintre ei avînd vîrsta majoratului, de 18 ani.

„Serviciul este dotat și echipat conform nevoilor copiilor, însă necesită asistență și dezvoltare continuă. Fiind un serviciu pentru copii cu dizabilități severe, Casa Comunitară are necesitate permanentă de specialiști calificați în oferirea serviciilor calitative, în asigurarea activităților terapeutice. Totodată, în dependență de necesitatele fizice ale fiecărui copilaș, este solicitată o adaptare și echipare tehnică continuă a mobilierului si utilajelor utilizate zi de zi.

Primăria Chișinău intervine cu suport pentru a menține serviciul. Se investește la orice solicitare de adaptare a condițiilor la necesitățile copiilor. Totodată, la etapa actuală se definitivează completările, ajustările la regulamentul serviciului”, a declarat Ceban.

Primarul spune că va depune eforturi în continuare pentru oferirea suportului necesar acestor copii, pentru asigurarea posibilităților de îmbunătățire a stării fizice și emoționale ale acestora.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав