X 

Care sînt consecințele ploii torențiale din capitală și cum are loc lichidarea lor

18 aug. 2022,, 17:45   Capitala
3061 0

Pe lîngă cei 3000 de copaci doborîți și rupți, acoperișuri luate de vînt, alți peste 86 de piloni de electricitate au fost doborîți de vijelia din 9 august.

Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei, Ion Ceban, care a prezentat un raport privind lichidarea consecințelor intemperiei.
Potrivit lui, pînă acum au fost restabiliți 79 de piloni.

La fel au fost înlocuiți 2000 m liniari de cablu aerian, localizate 79 de defecțiuni la rețelele, ridicate 10000 m liniari de cabluri electrice a rețelelor de iluminat, înlocuite 450 de becuri. Suma prejudiciilor la rețelele de iluminat fiind estimat la 1,1 mln lei, – сказал Чебан.

De asemenea, Exdrupo au intervenit pe străzi și trotuare. În perioada respectivă s-au curățarea străzilor manual înnămolite: bd. Renașterii, str. Uzinelor, str. Muncești, str. Petricani, Calea Orheiului, Ceucari, str. Florilor, str. Dimo, bd. Mircea cel Bătrîn, str. Manole, str. Spătaru, str. Bucovinei, Str. M. Drăgan, str. Varnița, str. Otovascka, str. Lunca Bîcului.

Astfel, pentru aceste lucrări au fost implicate zilnic 26 unități ( autobasculante /Camaz/Zil- 14 unit., Buldoexcavator- 3 buc., tractor cu remorcă – 4 buc., tractor cu perie și lamă -2 unit., autospecială Kamaz Hidro – 1 unit., un tractor pentru curățarea receptoarelor – 1 unit., aspiratoare IVECO- 3 unit.). Muncitori implicați în aceste activități – 40 muncitori/zilnic.


Peste 20 de milioane de lei este suma prejudiciului în urma ploilor din 9 august. În acest sens, edilul capitalei a mers în CMC pentru a cere consilierilor alocarea acestor bani în fondul de rezervă, pentru a avea surse cu ce să opereze și să intervină.

Intemperia a traversat sectoarele Ciocana și Rîșcani, provocînd pagube considerabile: copaci smulși din rădăcini, acoperișuri dărîmate, terenuri de joacă și sportive distruse, balcoane și apartamente inundate, piloni doborîți și rețele electrice deteriorate precum și alte pagube materiale. Cantitatea precipitațiilor a depășit în sectoarele Rîșcani 80mm/m2, la Ciocana 16 mm/m2, iar în celelalte sectoare mai puțin de 3 mm, – a subliniat Ion Ceban.
De menționat că Serviciul Hidrometeorologic de Stat nu a emis o avertizare despre condiții meteorologice extreme.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?