AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 892
Criza energetică stiri: 724
Preşedintele stiri: 3203

Cald, dar nu pentru toți! Unii locuitori din capitală continuă să înghețe în apartamente

25 oct. 2021,, 11:53   Capitala
2370 0

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că doar o treime din locuințele au fost conectate la agentul termic în Chișinău.

„Voi cred că vă rugați să fie mai cald că de altfel oamenii vă vor lua în furci și se va afla mult prea repede adevărul. Da, am semnat dizpoziția din 22 octombrie agentul termic să fie pornit în Chișinău, ce pot spune - nu a ajuns la toți”, a declara Ceban în cadrul conferinței de astăzi, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Voi cred că vă rugați să fie mai cald că de altfel oamenii vă vor lua în furci și se va afla mult prea repede adevărul. Da, am semnat dizpoziția din 22 octombrie agentul termic să fie pornit în Chișinău, ce pot spune - nu a ajuns la toți. Am discutat astăzi că doar o treime au fost conectați. Oamenii de sus s-au gîndit la deconectarea Focului veșnic și asta a fost soluția cea mai mare de economie - soluția rușinoasă, pe care o pot face. Dar că unele instituții sociale pot rămîne fără căldură, s-au dat la minim contoarele și nimeni nu a gîndit acest lucru. Doar noi știm cum ne-am adunat și ne-am gîndit că poate deconectăm în zilele de weekend, să dăm căldura copiilor în școli și grădinițe - de acest fapt trebuie să-și bată capul Guvernul.Termoelectrica, care este principalul furnizor și unicul furnizor de energie termică în municipiul Chișinău, nu aparține Primăriei și nu este gestionat de Primărie. Astăzi am discutat și am văzut îngrijorarea domnului Eni, dar îl înțeleg perfect, dacă nu are suficientă materie primă, nici nu poate furniza mai departe și oameni stau și îngheață în apartamente. Da, putem să ajungem să achităm aproape dublu pentru gaz, nu știm care exact o să fie prețul. Dar, și nu este prerogativa Primăriei să discute acest subiect, cum compensăm oamenilor săraci acest lucru... Nu este nicio claritate”, susține primarul capitalei.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a susținut, astăzi, o conferință de presă în cadrul căreia au fost anunțate deciziile urma ședinței comune a Comisiei Extraordinare pentru situații excepționale și Comisiei extraordinare de sănătate publică din municipiul Chișinău.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав