X 
Arşiţa stiri: 187
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Bustul încă a unui scriitor va apărea pe Aleea Clasicilor

7 iul. 04:00   Capitala
7902 1

Bustul scriitorului Nicolae Dabija urmează să apară pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfînt”. Primăria Capitalei a anunțat concurs pentru sculptorii care vor să realizeze lucrarea.

Dosarele vor putea fi depuse pînă pe 4 octombrie 2024. Timp de 10 zile, acestea vor fi examinate, iar de Hramul Chișinăului, pe 14 octombrie, se vor anunța rezultatele concursului și numele artistului care va crea monumentul.

„Concursul este deschis pentru sculptorii din țară și are drept scop identificarea unui concept sculptural care ar imortaliza personalitatea scriitorului, istoricului literaturii și omului politic din Republica Moldova, Nicolae Dabija”, precizează Primăria Capitalei.

Bustul va fi realizat în bronz, postamentul, iar postamentul din granit roșu, fiind respectat stilul celorlalte monumente de pe Aleea Clasicilor. Pe postament se va inscripționa numele scriitorului și anii de viață.

La concurs pot participa sculptorii individual, în echipă sau pot aplica firme specializate în domeniul proiectării și creației monumentale. Juriul va fi format din sculptori și specialiști notorii din domeniul artelor.


Regulamentul integral concursului poate fi citit AICI.

1
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав