Criza energetică stiri: 1518
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3380

Bombă ecologică în apropierea Pieței auto

3 oct. 09:59 (reactualizat 3 oct. 22:42)   Capitala
3108 0

În apropierea Pieței Auto din municipiul Chișinău care se află pe strada Pietrăriei 19/1 din sectorul Buiucani al capitalei, din cauza iresponsabilității oamenilor și gunoiului care îl aruncă, este grav afectată flora și fauna din zonă, notează Noi.md

Oamenii au transformat această palmă de pămînt într-o groapă de gunoi unde aruncă atît deșeuri menajere, cît și de construcție. Despre bomba ecologică din zonă au sesizat mai mulți consilieri municipali din cadrul fracțiunii PSRM.

”Fracțiunea Partidului Socialiștilor din cadrul consiliului municipal Chișinău a constatat că în preajma pieții auto sînt un șir de gunoiști neautorizate, chiar la moment ne aflăm în locul depozitării anumitor gunoiști mixte atît menajeră, cît și de construcție. Ba mai mult ca atît, este afectată flora și fauna din zonă. În apropiere este un lac, iar viața acestui lac are de suferit din cauza gunoiștii. Sunt diferite plante, păsări, pești iar dacă aurmărim și mai departe unde sînt garajurile, în apropiere la fel este o gunoiște dar și în partea opusă, deci putem constata că este o gunoiște neautorizată. Cineva are drept scop de a închide această văgăună, fostă carieră ca ulterior să o utilizeze în scopuri proprii. Deja am întreprins careva pași, care considerăm noi că vor da mai tîrziu careva rezultate. Totodată am sesizat primarul general, pretura de sectorului Buiucani și Inspecția mediului. Sperăm că vom avea într-o perioadă scurtă de timp vom avea și un rezultat iar cei vinovați să ducă răspundere și ulterior autoritățile municipale să întreprindă niște măsuri ca acest loc să fie curățat de gunoi și să fie dispersat gunoiul - cel de construcții poate rămîne aici, iar cel menajer trebuie depozitat la gunoiști specializate unde sînt condiții speciale, în caz contrar avem de pătimit toți în comun pentru că vor fi afectate atît apele subterane, cît și flora, fauna din preajmă”, a declarat Dinari Cojocaru.

3
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав