X 
Puterea stiri: 7334
Criza energetică stiri: 1129

Benzi dedicate transportului alternativ, pe strada 31 august din Chișinău

29 aug. 13:54   Capitala
1429 0

Pe strada 31 august, aflată în reparație, vor apărea benzi dedicate transportului alternativ. Declarația a fost făcută de viceprimarul capitalei, Ilie Ceban.

Alesul a precizat că benzile au scopul de facilita mișcarea cicliștilor și trotinetiștilor și de crește nivelul de siguranță al tuturor participanților la trafic, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

„Sîntem în proces de execuție a străzii 31 august care are o bandă de deplasare exclusiv pentru transportul alternativ. A fost făcut un lucru enorm. Nu aveam suficiente norme legale, virările trebuiau să fie bine reglementate. Pe 31 august vom avea bandă dedicată prin borduri. Fizic vor fi delimitate zonele de deplasare a transportului alternativ. Astfel conectăm sectorul Buiucani cu sectorul Centru precum și Parcul Dendrariul cu parcul Valea Trandafirilor”, a spus Ilie Ceban.

Mai multe tronsoane ale străzii 31 august se află în prezent în proces de reparație.

Potrivit proiectului, pe strada 31 August 1989 reconstrucția urmează să fie desfășurată în format de „coridor verde", cu amenajarea pistelor pentru bicicliști în dublu sens, a locurilor de parcare, modernizarea trotuarelor și a iluminatului stradal.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав