COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Bătutul covoarelor ar putea fi interzis la Chișinău

Bătutul covoarelor ar putea fi interzis la Chișinău

Autoritățile municipale vor să interzică, printr-un regulament, bătutul covoarelor în spațiile aferente blocurilor de locuit, precum și în alte locuri publice din capitală.

De asemenea, este examinată evacuarea bătătoarelor de covoare și a sîrmelor de rufe din spațiul public.

Regulamentului privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău este propus pentru consultări publice de către Direcția generală locativ-comunală și amenajare, transmite NOI.md cu referire la IPN.

Șeful DGLCA, Ion Burdiumov, a declarat că oamenii trebuie să fie conștienți de faptul că, atunci cînd ies în curte să bată un covor, creează incomodități vecinilor. Praful se depune pe mașinile parcate și pe geamurile locuințelor. Mai este vorba și de rațiuni estetice.


Ion Burdiumov precizează că nici pînă acum bătutul covoarelor nu era permis, însă noul regulament vine și cu sancțiuni. Nu este bine ca un părinte care se plimbă cu copilul în curte să inspire praful din covoare, menționează șeful DGLCA. Cît ține de bătătoare de covoare, urmează să fie făcut o inventariere a acestora, iar ulterior instalațiile vor fi evacuate.

Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultărilor publice pot fi expediate pînă pe data de 2 martie, pe adresa Direcției generale locativ-comunale, la numărul de telefon (022) 22-32-64 sau pe e-mail locativ.comunal@gmail.com.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load