TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Bătrînii și familiile social-vulnerabile din capitală și suburbii vor primi gratuit lemne de foc

În sezonul rece 2020-2021, persoane și familii social-defavorizate din capitală și suburbii vor beneficia de ajutoare sub forme de lemne pentru foc din partea autorităților publice locale.

Beneficiari ai facilităților menționate sînt cetățenii ale căror locuințe se încălzesc cu lemne, scrie jurnal.md

Lemne vor fi acordate solicitanților în limita stocurilor disponibile acumulate la Întreprinderea Municipală „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi", ca rezultat al executării lucrărilor silvotehnice din aliniamentul stradal, în cadrul desfășurării proiectelor de infrastructură.

Beneficiari ai ajutorului sub formă de lemne de foc sînt: oamenii în etate; persoanele cu dizabilități; șomerii înregistrați la Agenția teritorială pentru ocuparea forței de muncă; familiile cu trei și mai mulți copii, cele monoparentale sau cu tutelă asupra copiilor rămași fără ocrotire părintească, cu vîrsta de pînă la 18 ani; persoanele/familiile cu venituri mici.

Cetățenii care fac parte din aceste categorii sînt chemați să se adreseze direcțiilor teritoriale asistență socială și la primăriile orașelor, satelor (comunelor), pentru cetățenii din teritoriile administrative respective, cu o cerere în acest sens.


Autoritățile municipale vor asigura transportarea lemnelor de foc la domiciliul beneficiarilor, atît în raza orașului Chișinău, cît și în suburbii, conform unui grafic aprobat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load