X 

Axentiev, pe muchie de cuțit. Cum comentează Ceban dorința CMC de a-l demite

13 mar. 2020,, 10:12   Capitala
4733 1

Primarul capitalei, Ion Ceban, nu este sigur că va da curs solicitării Consiliului Municipal Chișinău de a-l demite pe directorul Regiei Autosalubritate, Eugeniu Axentiev, precum și pe șeful centrului de sterilizare din subordinea întreprinderii, Roman Trahtman. Totuși, edilul a spus că va examina nemulțumirile vizavi de activitatea întreprinderii municipale.

„Nu este în competența Consiliului Municipal Chișinău să ceară sau să voteze demisia unui șef de întreprindere, dar vom examina pretențiile lor și vom vedea care sînt adevărate și care nu”, a declarat primarul general, pentru UNIMEDIA.

Cît despre acuzațiile precum că noul vicedirector pe marketing al Regiei Autosalubritate ar fi fost numit în funcție la indicația șefului statului, Igor Dodon, Ion Ceban le-a calificat drept aberații.

Consilierii CMC au votat, la ședința din 10 martie, o decizie protocolară pentru a cere demiterea din funcție a directorului Regiei Autosalubritate, Eugeniu Axentiev, precum și a șefului centrului de sterilizare din subordinea întreprinderii, Roman Trahtman. Aleșii locali sînt nemulțumiți de felul în care este gestionată situația cîinilor vagabonzi din capitală.

Directorul interimar al Î.M. Regia „Autosalubritate”, Eugeniu Axentiev, are un salariu mediu lunar de 45 de mii de lei, cel mai mare în cadrul întreprinderilor din subordinea Primăriei Chișinău. Contractul de angajare a acestuia în funcție expiră în luna mai a anului curent.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?