TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Avem toate șansele să facem acest oraș mai bun

Avem toate șansele să facem acest oraș mai bun

Chișinăul este un oraș foarte interesant și bun, dar rămîne cu mult în urma celorlalte orașe. Noi avem toate șansele să facem acest oraș mai bun.

O astfel de opinie a fost exprimată de arhitecții Dmitrii Petrov (Line Architects) și Vladimir Pînzaru (Archform) în cadrul emisiunii „Ce nu este în regulă cu Chișinăul?” din cadrul proiectului Tinerec mag, transmite Noi.md.

Ei au recunoscut că cel mai mult în Chișinău le place Palatul de Cultură al Feroviarilor, Valea Trandafirilor, complexul de dezvoltare urbană de pe Bd. Păcii, teritoriul de la viaduct pînă la Porțile Orașului.


"Orașul nostru în sine este foarte interesant și colorat. Chișinăul are un relief interesant și un număr suficient de zone verzi și acest lucru bucură, indiferent de orice", au subliniat arhitecții.

La întrebarea ce model de oraș mondial ar fi bine să adopte Chișinăul, unul dintre participanții emisiunii a menționat că acesta ar putea fi Barcelona, subliniind că este un oraș mare în care sînt amplasate armonios cartiere rezidențiale și locații turistice, iar toate acestea sînt unite de străzi pietonale și drumuri pentru bicicliști.

În același timp, celălalt arhitect a menționat că este imposibil de luat același model și să-l aplici în altă parte. „Noi ar trebui să avem propria noastră cale de dezvoltare, dar bazîndu-ne pe experiența altor orașe”, a spus el.

Între timp, Dmitrii Petrov și Vladimir Pinzaru sînt de aceeași părere că Chișinăul ar putea fi cu siguranță un oraș al bicicliștilor, în ciuda reliefului său. În opinia lor, pentru dezvoltarea transportului de biciclete în capitala Moldovei, este necesară crearea unei infrastructuri pentru biciclete, drumuri pentru bicicliști și parcări, un mediu fără impedimente.

Aceștia consideră că Chișinăul trebuie să reechipeze în totalitate întreaga zonă pietonală, să creeze zone separate pentru pietoni și zone separate pentru bicicliști, să dezvolte prin oraș trasee de deplasare între sectoare și să conecteze toate acestea direct cu zona de parc, astfel încît să fie interesant să te deplasezi prin oraș, să mergi prin prin parc și să ajungi în anumite locații.

"Vrem să îmbunătățim acest oraș. Moldova este atît de mică, încît, cu o gestionare competentă, am putea schimba totul în Chișinău în 5 ani. Noi am rămas cu mult în urma tuturor celorlalte orașe. Dar avem toate șansele să îmbunătățim acest oraș", au spus ei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load