X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1088

Avem COVID, dar nu o să avem stare de urgență în Chișinău

13 iul. 14:37   Capitala
2684 0

După ce astăzi, 13 iulie, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, Boris Gîlca, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, a declarat că Primăria nu va institui stare de urgență în sănătate publică atîta timp cît Comisia Națională Estraordinară de Sănătate Publică nu se va întruni și va lua o decizie în acest sens, transmite realitatea.

Potrivit responsabilului, momentan sînt activate două spitale din municipiul Chișinău care internează copii și gravide confirmate cu COVID-19.

Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase pentru copii care internează la tratament copii are capacitatea de aproximativ 90 de locuri, iar pentru femeile gravide este activă maternitatea municipală nr. 2 cu peste 50 de locuri. Boris Gîlca a mai menționat că, la necesitate vor mai fi activate și alte spitale din Capitală pentru internarea pacienților infectați cu noul tip de coronavirus.

Amintim că marți, 12 iulie, Ministerul Sănătății a anunțat că municipiul Chișinău a intrat în cod portocaliu de COVID-19 după ce, în ultimele zile numărul cazurilor de infectare a crescut.

Totodată, raioanele Ialoveni și Anenii Noi se află în cod galben de infectare de COVID.


În legătură cu creșterea incidenței covid-19, Comisia pentru Situații de Urgență Chișinău recomandă cetățenilor să folosească mască de protecție în transportul public și în spațiile publice închise.

Purtarea măștilor în instituțiile medicale publice și private din Chișinău este obligatorie.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав