COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Autoritățile municipale anunță că vor face controale la instituțiile de învățămînt din capitală

16 aug. 13:39   Capitala
1520 0

Primarul general Ion Ceban cere ca să fie efectuate controale inopinate în școli și grădinițe cu privire la colectarea ilicită a banilor.

Potrivit lui Ceban, pentru anul curent din bugetul municipal pentru lucrările de reparaţie și dotarea a 115 şcoli şi grădiniţe din municipiu, au fost alocați circa 130 de milioane de lei din buget.

„Au fost alocați bani pentru reparații, pentru deschiderea a 3 grădinițe noi, pentru reparația capitală şi extinderea a 6 școli, pentru reparații capitale şi curente pentru redeschiderea a 26 de grupe noi și pentru dotarea cu utilaj, mobilier, inventar și echipament. Am solicitat ca toate lucrările de reparaţie a edificiilor instituțiilor municipale de învățămînt general, pentru anul de studii 2021-2022 să fie efectuate calitativ, acestea fiind monitorizate de un grup de lucru care inspectează săptămînal şcolile şi grădiniţele”, a punctat edilul.

Primarul afirmă că fiecare instituție educațională din capitală trebuie să afișeze cheltuielile efectuate la reparația și dotarea instituțiilor din banii municipali.

„Anunțurile trebuie să fie plasate online, dar și pe panourile informative, pentru ca fiecare părinte să vadă pe ce au fost cheltuiți banii. Fiecare instituție să anunțe unde sînt create asociații de părinți, ce surse financiare se colectează și pe ce sînt cheltuiți banii. Aceste rapoarte trebuie făcute public și transmise către autorități. Colectările ilegale de bani rugăm să fie denunțate. Aici cerem susținerea și implicarea autorităților centrale”, a precizat primarul.


Edilul spune că va fi creată o Comisie specializată care va verifica semnalele de colectare ilicita a banilor.


„Indiferent unde vor parveni aceste plîngeri. Că este vorba de rețele de socializare, scrisori anonime sau denunțuri la CNA. În următoarele zile ca și anul trecut vom organiza verificări inopinate la mai multe școli și grădinițe pentru a vedea cum stau lucrurile. Nu vom anunța prealabil nici direcția, nici administrația instituției. La unele voi merge personal, la altele colegii mei”, a conchis acesta.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X