X 
Criza energetică stiri: 1711
Cutremure stiri: 386
Eurovision stiri: 419

Autoritățile confirmă: Unele blocuri din sectorul Botanica au rămas fără apă

2 feb. 16:11   Capitala
1919 0

Viceprimara capitalei, Irina Gutnic, susține că unele blocuri de locuit de pe străzile Cuza Vodă, Traian și Grenoble au rămas fără apă, după ce compania „Premier Energy” a anunțat joi, 2 februarie, despre deconectarea a două instalațiile de utilizare a energiei electrice aflate în gestiunea S.A. „Apă-Canal Chișinău”.

Irina Gutnic a declarat pentru Ziarul de Gardă că întreprinderea „Apă-Canal Chișinău” a decis să deconecteze „pompele în acest sector (Botanica – n. red.), pentru a nu risca să fie afectată rețeaua tehnico-edilitară”.

„Unele blocuri de locuit (de pe străzile Cuza Vodă, Traian și Grenoble – n. red.) sînt fără apă din cauza presiunii reduse, deoarece au fost deconectate pompele în acest sector, pentru a nu risca să fie afectată rețeaua tehnico-edilitară. În orele de vîrf, presiunea nu va fi suficientă ca să asigurăm debitul necesar de apă. Spre seară, cînd cetățenii vor reveni acasă, practic, apă nu va fi în robinete pe aceste trei străzi”, a declarat viceprimara.

Irina Gutnic susține că a fost solicitată o întrevedere cu „Premier Energy” pentru „a renegocia” datoria societății furnizorului de apă pentru consumul de energie.

„Am solicitata o întrevedere pentru orele 17 cu „Premier Energy”, ca să purtăm în continuare tratative pentru a renegocia această datorie. Vedem care va fi reacția la această solicitare”, a menționat viceprimara capitalei, Irina Gutnic.


Compania „Premier Energy” a anunțat joi, 2 februarie, despre deconectarea a două instalațiile de utilizare a energiei electrice aflate în gestiunea S.A. „Apă-Canal Chișinău”. Furnizorul de energie a precizat că ambele locuri de consum al energiei electrice preconizate a fi deconectate vizează doar blocul administrativ al „Apă-Canal Chișinău”, „nefiind afectat în niciun mod procesul tehnologic de funcționare a sistemelor de apeduct, canalizare și furnizare a agentului termic”.

Conform datelor Premier Energy, datoria societății pe acțiuni constituie suma de 68,6 milioane de lei, ce include și facturi cu termenul de plată expirat, neachitate încă din luna noiembrie 2022.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий