COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Au fost publicate rezultatele executării bugetului municipal pe semestrul I al anului 2020

Chișinăul a cheltuit mai puțin decât a câștigat. Cel puțin asta arată datele prezentate de primarul general Ion Ceban.

Astfel, în primele 6 luni ale anului în curs, bugetul capitalei a înregistrat venituri totale în sumă de 2,19 mlrd. lei, cheltuieli în sumă de 2,12 mlrd. lei și un excedent bugetar de 0,07 mlrd. lei.

Potrivit primarului general, datele reprezintă executarea Chișinău (откроется в новой вкладке)" href="https://www.Chisinau.md/doc.php?l=ro&id=31080&idc=677&t=/Bugetul-municipal-Chisinau/Executarea-bugetului-municipal-Chiinau-pe-semestrul-I-al-anului-2020/" rel="noreferrer noopener" target="_blank">bugetului municipal Chișinău pe semestrul I al anului 2020.

„De la începutul mandatului, mi-am propus drept scop ca Primăria municipiului Chișinău să devină cea mai transparentă instituție, iar informațiile de interes public să fie plasate pe site-ul oficial al instituției, chisinau.md”, a punctat primarul.

Edilul atenționează că principalul factor ce a influențat asupra veniturilor încasate în perioada menționată, a fost pandemia de Covid-19, care a avut un impact economic negativ asupra mediului de afaceri.

„Cu toate acestea, soldul mijloacelor bugetare este pozitiv, datorită faptului că, cheltuielile au avut un ritm de implementare mai lent. În perioada menționată, toate cheltuielile ce țin de salarizare și plățile sociale au fost achitate integral și în termenele stabilite. La ziua de astăzi, nu s-au înregistrat datorii restante”, a conchis Ion Ceban.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load