Atenție! Drumurile în pantă din capitală au fost închise (FOTO)

Atenție! Drumurile în pantă din capitală au fost închise (FOTO)

Ca urmare a condiţiilor meteo drumurile în pantă în pantă, în special străzile: Ganea, Timiş, Poştei, Vadul lui Vodă, Paris, Podul Înalt, Căuşeni şi stradela Uzinelor, pe timp de ninsoare sînt declarate închise, chiar dacă serviciile de deszăpezire intervin şi în zonele respective, scrie Noi.md cu referire la un comunicat al serviciului de presă al Primăriei Chișinău.


Autoritățile administrației publice locale îndeamnă cetățenii să utilizeze transportul public, în defavoarea mașinilor personale; automobiliștii să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. De asemenea, agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sînt chemați să-şi cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.  


În dimineaţa zilei, la linie au fost emise 307 troleibuze şi 91 de autobuze. La această oră, în capitală se circulă în condiții de iarnă, iar serviciile de profil intervin pentru depășirea situațiilor problematice apărute. 


ÎM Regia „Exdrupo" a început intervenția pe străzi de la ora 04.00, prin împrăștiere de antiderapant. Se acţionează, prioritar, pe străzile principale, pe arterele pe care circulă transportul public şi pe căile de acces către suburbii.


De la ora 08.00, Regia lucrează cu 28 de utilaje, pe timp de zi, iar noaptea va interveni cu 60 de autospeciale.  


În acelaşi timp, Regia locativ-comunală intervine de la ora 08.00, cu 35 de utilaje cu perie și lamă şi cu 350 de muncitori, la curăţarea căilor de acces în cartiere, a trotuarelor şi a staţiilor de aşteptare a transportului public.


În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sînt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.  


 


 Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load