COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Asociațiile de caritate din Italia au donat Chișinăului ambulanțe

12 oct. 17:15   Capitala
2456 0

Primăria mun. Chișinău a primit, în calitate de donație, două ambulanțe de la Asociațiile de caritate (Misericordiile) din comunele Certaldo și Gambassi Terme, regiunea Toscana a Italiei.

Acest lucru a fost relatat de Primarul General al capitalei Ion Ceban, mulțumindu-le autorităților italiene pentru sprijin, informează Noi.md.

„În baza parteneriatului de cooperare dintre regiunea Toscana și Primăria mun. Chișinău, ambulanțele au fost oferite pentru două spitale clinice municipale și anume pentru Spitalul Boli Contagioase pentru Copii și Spitalul nr. 4, pentru asistența medicală pacienților și gestionarea eficientă a pandemiei COVID-19. Transportul sanitar donat constituie ambulanțe de tip B, echipate și dotate cu utilajul medical necesar și sunt în stare tehnică perfectă. Urmează ca sanitarele să ajungă în Chișinău în următoarele zile”, a menționat Ion Ceban.

Ambulanțele vor fi folosite pentru transportul copiilor la tratamente complexe și consultații medicale interdisciplinare, la fel pentru transportul pacienților aflați la tratament paliativ.

Edilul capitalei a mai adăugat că în perioada 18-19 octombrie la Chișinău se va afla în vizită o delegație italiană în frunte cu Primarul comunei Certaldo, regiunea Toscana, însoțit de un grup de reprezentanți ai asociațiilor de caritate care promovează incluziunea școlară a copiilor diagnosticați cu autism.


Нет описания фото.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X