COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Aproape 10 mii de locuri de parcare ar putea fi amenajate în centrul capitalei

Aproape 10 mii de locuri de parcare ar putea fi amenajate în centrul capitalei

Aproximativ 10 000 de locuri de parcare ar putea fi amenajate în zona centrală a capitalei. Cel puțin asta spun șefii de la Primărie, care sînt în căutarea soluțiilor pentru rezolvarea problemei crizei de parcări în municipiul Chișinău.

În cadrul ședinței operative de la Primărie, viceprimarul, Victor Chironda, a precizat că se caută antreprenori dispuși să investească în construcția parcărilor multi-etajate, transmite NOI.md cu referire la agora.md.

„Chișinău-Proiect a făcut o reevaluare a spațiilor care pot fi utilizate pentru construcția parcărilor multi-etajate. Din păcate ele au rămas mult mai puține decît erau prevăzute inițial în Planul Urbanistic general. Trebuie să găsim mecanismul prin care putem să contractăm agenții economici care să le construiască. Cred că ar fi vorba de un parteneriat public-privat pentru că sînt terenuri municipale și noi nu le putem oferi baza juridică”, a spus Chironda.


Viceprimarul a adăugat că specialiștii de la Exdrupo au realizat un calcul pentru a stabili de ce sume are nevoie municipalitatea pentru a amenaja parcări în stradă:

„Așa cum sînt parcate azi, numai că în limitele circulației rutiere și a posibilităților ca să nu accepte capacitatea de trafic a străzilor”.

Mai mult, Chironda spune că, în prezent, Institutul de proiectare Chișinău-Proiect lucrează la elaborarea unor scheme în acest sens.

„După primele evaluări vedem că putem să amenajăm aproximativ 10 000 de locuri de parcare în zona centrală. Acestea vor fi semnalizate, marcate și vom putea să introducem și posibilitatea de penalizare pentru încălcarea regimului de parcare. Acum avem o parcare haotică, oamenii parchează în intersecții, în stații, pe trecerile pietonale, fără limite și reguli”, a concluzionat viceprimarul.

În luna februarie șefii de la primărie anunțat că garajele amplasate ilegal pe teritoriile din capitală vor fi demolate și evacuate, iar pe locul lor ar urma să fie amenajate parcări.

De asemenea, în cadrul conferinței de prezentare a raportului de activitate la sfîrșit de an, primarul general Ion Ceban a declarat că parcări multi-etajate ar putea fi amenajate în spatele Guvernului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load