X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 933

Animalele Grădinii Zoologice vor beneficia de alimentație și condiții corespunzătoare perioadei caniculare

21 iun. 22:30   Capitala
1456

În perioada caniculară, alimentația animalelor de la Grădina Zoologică din municipiul Chișinău a fost suplimentată cu fructe și legume de sezon. De asemenea, odată cu creșterea temperaturilor, angajații instituției vor umbri suplimentar volierele pentru a micșora temperatura în interiorul acestora.

Solicitat de agenție, directorul Grădinii Zoologice din capitală, Alexei Hanţaţuc, a specificat că animalele copitate suportă cel mai greu temperaturile ridicate, iar cel mai ușor caniculei fac față speciile tropicale.

„În această perioadă, a fost îmbogățită alimentația animalelor cu fructe și legume de sezon. Odată cu începerea verii, viețuitoarele consumă mai multă apă, care este schimbată foarte des de către angajați pentru a fi proaspătă și răcoritoare. La fel, alimentația animalelor este foarte bogată atît în carne, cît și în cereale. Odată cu creșterea temperaturilor, volierele vor fi umbrite suplimentar, iar în interiorul acestora vor fi amenajate spații speciale, unde animalele vor putea face o baie pentru a se răcori”, a spus Alexei Hanţaţuc.

Totodată, conducerea parcului ZOO a precizat că, în scurt timp, urmează a fi procurate și aduse la Chișinău mai multe specii de păsări și animale. În prezent, aceasta numără peste o mie de vietăți.

În perioada de vară, programul de activitate al Grădinii Zoologice este 8.00 – 20.00. Luni este zi sanitară. Prețul unui bilet pentru maturi este de 30 de lei. Copiii pînă la vîrsta de 7 ani au acces gratuit, iar cei cu vîrste cuprinse între 7 și 18 ani achită o taxă de 5 lei.


În prezent, în cadrul Grădinii Zoologice au loc lucrări de reabilitare a volierelor. Edilul capitalei, Ion Ceban, a anunțat anterior că Primăria Chișinău a alocat din bugetul municipal circa 18 milioane de lei pentru modernizarea parcului ZOO.

Возможно, это изображение большая кошка и природа

Возможно, это крупный план (животное, полоски и природа)

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав