X 
Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Animalele exotice de la Grădina Zoologică trec la un regim special

15 noi. 2021,, 07:46   Capitala
2635 0

Forfotă la Grădina Zoologică din Capitală. Odată cu răcirea vremii, animalele exotice au trecut la un regim special. Pentru a înfrunta temperaturile reci, pe lîngă spaţii cu încălzitoare, vietăţile au nevoie şi de meniuri calorice speciale.

Pentru unele dintre ele, precum papagalii, şerpii, maimuţele sau pasărea Marabou, au fost amenajate încăperi cu o temperatură constantă între 20 şi 25 de grade Celsius, transmite Publika.md.

Lemurii sînt unele dintre cele mai răsfăţate animale la menajerie. Aceştia zilnic sînt hrăniţi cu vitamine şi proteine.

"Avînd în vedere că avem animale noi în colecţie a fost dată în exploatare o volieră nouă. Are diferite sisteme de ventilare, încălzire, unde animelele s-au acomodat foarte bine. Această volieră le permite să se simtă bine în perio-ada rece şi vizitatorilor le permite să le vadă", a declarat Olga Iuzvac, şef de secţie la Grădina Zoologică.

Ca să nu îndure frigul şi să nu fie stresate din cauza schimbărilor de temperatură, în voliere a fost aşternut rumeguş.


"Pentru perioada rece a anului noi ne pregătim din timp, verificăm toate sistemele de ventilare, de încălzire să fie în bună funcţiune. Animalele care cad în hibernare, spre exemplu urşii, înainte de perioada rece a anului li s-a administrat hrană cu aproximativ 20 de procente mai mult", a mai spus Olga Iuzvac.

În ultimele de zile cu soare, zeci de familii s-au grăbit să admire cele peste 150 de specii de animale de la Grădina Zoologică.

"Toate care nu sînt specifice pentru regiunea noastră temperată, inclusiv leii, tigrii nu sînt adaptaţi şi cred că va trebui să pregătească începeri pentru iarnă."

"Petrecem timpul mai frumos şi noi, să nu se simtă toată greutatea aceasta."

"Am venit cu tăticul să vedem animăluţele."

"Ursuleţul mie îmi place, acela de acolo. E drăguţ că este aşa blănos tare."

La Grădina Zoologică din Chişinău sînt în jur de 1.300 de animale. Pentru hrana lor, anual sînt cheltuiţi circa cinci milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?