Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Amendă de peste 12 mii de lei pentru defrișări ilegale în Chișinău

5 iul. 16:30   Capitala
1917

Mai multe de 12 mii de lei este amenda pe care Inspectoratul Pentru Protecția Mediului a aplicat-o companiei KRAFT CONSTRUCTION pentru vătămarea a 9 arbori. Declarația a fost făcută de reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău, pe 5 iulie.

PAS spune că 12 048 de lei este amenda aplicată Inspectoratului pentru Protecția Mediului „pentru vătămarea samavolnică a 9 arbori din sectorul Ciocana al capitalei”.

Partidul menționează că sancțiunea a fost aplicată ca urmare a unei sesizări a deputatului Dorian Istratii și a consilierului municipal PAS Ion Bindiu cu privire neregulile depistate la fața locului.

Fracțiunea solicită de urgență să fie efectuate inspecții la toate șantierele unde au loc amenajări de trotuare și să fie verificate dacă săpăturile din apropierea copacilor sînt făcute cu respectarea normelor.

Declarațiile PAS vin după ce astăzi dimineață, edilul Ion Ceban a făcut o postare pe o rețea de socializare unde a vorbit despre „intervenția promptă” a autorităților municipale cu privire la arborii din capitală.


Astfel, edilul a spus că în sectoarele municipiului s-a intervenit în 61 de adrese unde s-au efectuat lucrări silvotehnice necesare şi planificate în cazul a 360 de arbori.

Primarul a spus că în săptămîna curentă urmează alte intervenţii silvotehnice planificate ce se vor solda cu activităţi specializate pe 23 de adrese.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав