COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Amenajarea zonelor de agrement pentru locuitorii de la Ciocana, finalizată (FOTO/VIDEO)

Amenajarea zonelor de agrement pentru locuitorii de la Ciocana, finalizată (FOTO/VIDEO)

Lucrările de amenajare a celor două spații publice din sectorul Ciocana - din str. Maria Drăgan și bd. Mircea cel Bătrîn 29, proiecte începute vara trecută, au fost finalizate, informează Noi.md.

Spațiul public din str. Maria Drăgan, cu viziune panoramică asupra orașului, are o suprafață de 1,2 ha. Proiectul a prevăzut amenajarea cu pavaj a întregii suprafețe a zonei de agrement și instalarea unei balustrade, pe o lungime de 200m. Totodată a fost amenajată zona pietonală, spațiile verzi cu gazon, iluminatul public, precum și mobilier urban (bănci și coșuri de gunoi). De asemenea, scuarul dispune de parcări auto și două locuri de joacă pentru copii. Suplimentar proiectului inițial, lîngă balustradă au fost instalate 3 binocluri stradale, la o distanță de 20 metri unul de altul, pentru ca vizitatorii să poată contempla priveliștea orașului, atît pe timp de zi, cît și de seară.

Costul lucrărilor este de 3 milioane de lei, plus amenajarea binoclurilor, încă 240 mii lei.


Referitor la cel de-al doilea spațiu public amenajat în sector - scuarul din str. M. cel Bătrîn 29, cu suprafața de 0,9 ha, aici au fost amenajate alei pietonale, a fost instalat pavaj și semănat gazon. De asemenea a fost amenajat iluminat public decorativ și mobilier urban, precum și un teren de joacă pentru copii.

Costul lucrărilor, în urma desfășurării licitației, este de 1,8 mil. lei. Teritoriul respectiv a fost transformat în spațiu public după evacuarea a peste 50 de garaje metalice.

Menționăm că amenajarea scuarului din bd. Mircea cel Bătrîn, 29, dar și a celui din str. Maria Drăgan, a fost decisă de locuitorii sectorului Ciocana, în urma unui sondaj desfășurat online.

Autoritățile administrației publice locale Chișinău îndeamnă locuitorii orașului și oaspeții capitalei să folosească cu acuratețe bunurile publice nou instalate, pentru ca acestea să fie utile vizitatorilor cît mai mult timp.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load