X 
Jocurile Olimpice stiri: 121
Transnistria stiri: 1410
Preşedintele stiri: 4077

Ambuteiajele pe podul din strada Mihai Viteazul: Autoritățile au un proiect de alternativă

11 iun. 09:58   Capitala
4812 1

Pentru a rezolva problema ambuteiajului pe podul de pe strada Mihai Viteazul, în reparație de aproape doi ani, autoritățile au un proiect de alternativă.

Primăria discută în acest sens cu administrația Căii Ferate. Întrebat cînd va fi reparată prima bandă a podului, șeful Direcţiei generale mobilitate urbană, Vitalie Mihalache, ne-a declarat că este „complicat” să vorbim acum despre acest lucru.

"Sîntem în discuții cu specialiștii CFM pentru a examina posibilitatea traversării liniilor de cale ferată și permiterea traversării spre nodul rutier Visterniceni, pentru a putea scoate aceasta cerere majorată de traversare în zona podului Mihai Viteazul", a spus Vitalie Mihalache, şeful Direcţiei generale mobilitate urbană, notează Noi.md cu referire la jurnaltv.

Vitalie Mihalache spune că au fost executate lucrările de strămutare cu ulterioară revenire la poziția inițială a cablajelor de tensiune înaltă, care sînt prezente pe această infrastructură rutieră, inclusiv elementele de structură, în reparație.

"În procente estimativ, este complicat să ne expunem din simplu motiv că o bună parte, inclusiv și partea care astăzi nu este demarat procesul de lucrări au fost executate lucrări la fundațiile pilonilor pe care este poziționată aceasta structură. Nu în ultimul rînd au fost finalizate lucrările de trasare și inclusiv de rețeaua de înnoire a pilonilor și rețelei de contact".


Anterior, responsabilii de la Primărie au declarat că prima porțiune a podului va fi deschisă, cel mai probabil, în luna iunie. Asta după, ce la sfîrșitul lunii februarie curent, șeful Direcției generale mobilitate urbană a declarat că circulația rutieră pe prima porțiune a podului de pe strada Mihai Viteazul va fi permisă, cel mai probabil, la sfîrșitul lunii mai.

Lucrările au început în septembrie 2022, la partea inferioară a podului, prin consolidarea coloanelor.

0
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?