COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ambrozia din capitală va fi lichidată (VIDEO)

Ambrozia din capitală va fi lichidată (VIDEO)

Subiectul ambroziei din nou în atenția primarul general Ion Ceban. Edilul spune că multe persoane care sînt afectate de aceste plante, au cerut ca această specie să fie eliminată, transmite ionceban.md.

Ceban spune că regiile municipale lucrează intensiv pentru a contracara fenomenul. „Avem pe platforma electronică toate zonele unde sunt zonele cu ambrozie. Se intervine cu erbicide, iar lucrurile sunt ținute la control. Dacă dvs. aveți o altă informație, rog să ne scrieți pe eu.chisinau.md. Nemijlocit vom face tot posibilul pentru a interveni”, spune primarul.

Edilul mai punctează că sunt mai multe echipe, care fac raiduri prin sectoare și verifică zonele unde crește abrozia. Ion Ceban a făcut un apel către toate persoanele, și cele fizice, și cele juridice, dacă au ambrozie în spațiile pe care le administrează, să o distrugă.


„Eforturile trebuie să fie comune. Constantăm faptul că nu toți oamenii se conformează prevederilor legale. Nu vrem să aplicăm sancțiuni, dar vrem ca să fie regulă. Amenda este de 3000 de lei”, a subliniat primarul.

Amintim că săptămîna trecută au fost aplicate zeci de amenzi pentru persoanele fizice și juridice. Astfel, în sectorul Botanica au fost acordate 10 amenzi, în Buiucani – 8, în sectorul Rîșcani au fost amendați 7 persoane și agenți economici, în Ciocana peste 5 amenzi au fost acordate, iar în sectorul Centru au fost oferite 13 amenzi. Toate aceste amenzi au fost acordate doar într-o săptămână.

Potrivit primarului, zeci de persoane au primit atenționări în acest sens, iar dacă nu vor tăia ambrozia, vor fi amendați.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load