TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Alimentația copiilor în instituțiile educaționale - sub lupă!

Operatorii economici care prestează servicii de alimentație în școlile din capitală au fost convocați în ședință la Primărie. Anunțul a fost făcut de edilul capitalei, într-o postare pe pagina sa de facebook.

Este vorba de managerii combinatelor școlare, agenți economici de profil și reprezentanții Direcției generale educație, tineret și sport și șefii direcțiilor educație din sectoare.

În cadrul ședinței s-a discutat despre măsurile privind îmbunătățirea procesului de alimentație a elevilor din municipiu.

Este important respectarea în continuare a rigorilor de organizare a alimentației cu hrană caldă a copiilor din instituțiile de învățământ din oraș, pentru a preveni situațiile problematice, de genul celor apărute în spațiul public în ultima perioadă.

Mulți dintre directorii instituțiilor educaționale publică meniul zilnic, inclusiv pe site-urile pe care le au.


În cadrul ședinței au fost abordate și alte subiecte, precum: prestarea serviciilor alimentare de calitate de către combinatele școlare; asigurarea meniului de repartiție în concordanță cu meniului-model și afișarea acestuia, respectarea normelor financiare zilnice, în corespundere cu normele naturale, în funcție de vârsta copiilor; excluderea fenomenului colectării de surse pentru prânzul contra plată etc.

Grupul de lucru creat la solicitarea primarului general al capitalei, Ion Ceban, monitorizează în continuare, procesul de organizare a alimentației cu hrană caldă a copiilor din instituțiile de învățământ din municipiu.

Din Comisie fac parte reprezentanți ai subdiviziunilor municipale, ai Î.M. „Piața Centrală”, ANSA, CSP, consilieri municipali și reprezentanți ai societății civile.

La finalul controalelor, Ion Ceban a anunțat că așteaptă raportul din partea Grupului de lucru.

1111

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load