COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Alertă în Chișinău. Crește numărul copiilor infectați cu COVID-19

Autoritățile din capitală sînt în alertă. Ca și săptămîna trecută crește numărul copiilor asimptomatici, dar și a copiilor internați cu pneumonii.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței operative a serviciilor primăriei Chișinău de către Tatiana Bucearcshi, șefa Direcţiei generale asistenţă socială și sănătate.

„Situația rămîne una agravantă la nivel de municipiu. Conform datelor oficiale avem peste 42 mii cazuri, în Chișinău peste 18 mii, este o situația foarte gravă. Țin să menționez că 618 sînt cadre medicale. Avem 163 noi focare, doar într-o zi în municipiu, întîietatea în suburbii o deține Durlești, Trușeni și Băcioi,. Totodată, 10 mii de persoane suspecte sînt monitorizate. 5177 persoane se află în concedii medicale, suspecți, confirmați sau au fost în contact. Crește și numărul cazurilor grave și critice, sînt și adresări tardive. În spitale erau 631 persoane internate, stare grave 200 de pacienți, dintre care 5 în stare critică intubați.Sîntem în alertă. Ca și săptămîna trecută crește numărul copiilor asimptomatici, dar și a copiilor internați cu pneumonii”, a declarat Bucearschi.

Totodată aceasta a menționat că la centru de la Moldexpo, circuitul zilnic este de 130-150 de internări.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load