Alertă falsă cu bombă la Gara de Nord

Alertă falsă cu bombă la Gara de Nord

Un bărbat a ajuns pe mîna oamenilor legii, după ce ieri, fiind în stare de ebrietate, a sunat la poliție și a comunicat că într-un automobil de la „Gara de Nord”, ar fi amplasat un obiect explozibil.


În după amiaza zilei de ieri, geniștii, poliția, dar și angajații de la BOMB-TEH, au fost alertați, după ce un bărbat a anunțat că într-un automobil marca Skoda ar fi fost amplasat un obiect explozibil, însă la fața loculuis-a stabilti că alerta cu bombă a fost de fapt una falsă. 


Ulterior, s-a stabilit că automobilul vizat de alerta cu bombă este un taxi ce aparține companiei de taximetrie 14222, iar cel care a dat alerta este un taximetrist de la altă companie, dar care anterior ar fi lucrat cu automobilul vizat. 


Fiind în stare de ebrietate, bărbatul se pare că a decis să se răzbune pe companie, după ce anterior ar fi luat automobilul în leasing, însă după ce achitat o parte din bani, ar fi încălcat condițiile contractului, iar compania l-a concediat și l-a lăsat fără automobil.


Solicitat telefonic, Vitalie Balan, șeful Secției Urmărire penală, din cadrul IP Rîșcani, a confirmat pentru Deschide.MD că cel care a făcut alerta cu bombă este un taximetrist și că la bază ar sta o răzbunare pe fostul angajator.


„Bărbatul, în vîrstă de 61 de ani, era în stare de ebrietate cînd a sunat la poliție și a anunțat despre obiectul explozibil. El ar fi luat anterior mașina în leasing de la o companie de taximetrie, însă după ce a făcut un accident, a fost concediat și a rămas fără automobil. S-ar părea că este vorba despre o răzbunare, dar cu exactitate se va stabili în cadrul anchetei”, a declarat Balan.


Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, oiar pe numele  lui a fost pornită o cauză penală pentru comunicare mincinoasă și cu bună știință despre un act de terorism.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load