Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 423

Alaiba: Codreanu a intrat în primărie prin uşa din spate

27 sep. 2019,, 08:00   Capitala
2093 0

Deputatul Dumitru Alaiba îl îndeamnă pe Ruslan Codreanu să aplice toate metodele legale pentru a obține dreptul de a candida.

Îndemnul lui Alaiba vine după ce ieri, Consiliul electoral de circumscripție electorală municipală Chișinău (CECEC) a refuzat să îl înregistreze în cursa electorală pentru Primăria capitalei pe Ruslan Codreanu, transmite Știri.md

"Când colectam semnături pentru parlamentare, trebuia să prezint 500 semnături valabile. Ajutat de bunii colegi din PAS, am adunat aproape 900 ca să fie sigur. Vreo 20 de semnături au fost invalidate - un scor excelent față de cazul altor colegi, cărora le-au fost invalidate sute. Nu este uşor să colectezi semnături. Ştiu nu din auzite.

Ruslan Codreanu trebuia să prezinte 10.000 de semnături valabile ca să candideze la primărie. E o barieră, poate, prea mare, dar asta e altă conversație. A prezentat doar 400 semnături rezervă. Asta e puțin şi este riscant", a scris deputatul.

Potrivit lui, este în interesul conducerii CEC să asigure o transparență maximă.


"Acum Ruslan ar fi bine să nu piardă nici un minut victimizându-se, ci să aplice absolut toate metodele legale pentru a obține dreptul de a candida. Eu ştiu ce aveam eu de gând să fac dacă mă blocau pe nedrept.

Ruslan Codreanu a intrat în primărie prin uşa din spate şi după asta pe sub masă. Nu oricine accepta o asemenea metodă de a deveni şef. Altul în locul lui, de exemplu eu, pur şi simplu pleca. Dar asta nu înseamnă că el nu merită să candideze şi să eşueze în alegeri libere.

Asemenea situații riscă să afecteze credibilitatea alegerilor. Este, deci, în primul rând în interesul CEC să clarifice absolut toate detaliile. Noi nu suntem ca cei pe care i-am dat jos (şi care l-au promovat pe Ruslan Codreanu), iar asta este ocazia perfectă de a o demonstra în practică", a conchis Alaiba.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?