Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Agenția de Mediu răspunde acuzațiilor Primăriei referitor la cazul fetiței de 2 ani, ucisă de o creangă în parc

15 mai. 09:41   Capitala
2244

Agenția de Mediu își exprimă regretul profund cu referire la incidentul care s-a produs în dimineața zilei de sîmbătă în Parcul Alunelul și spune că arborele vizat în cazul decesului prematur al copilului nu se regăsește în lista arborilor propuși spre coordonare și autorizare a efectuării tratamentelor silvotehnice de către Î. M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” în solicitarea sa.

Aceștia amintesc că Agenția de Mediu este autoritatea responsabilă de reglementarea și autorizarea activităților cu impact asupra calității mediului, prevăzute în Nomenclatorul actelor permisive, aprobat prin Legea nr. 160/2011 privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător, transmite NOI.md cu referire la unimedia.info.

În conformitate cu Legea nr. 591/99 cu privire la spaţiile verzi ale localităţilor urbane şi rurale, administrarea spaţiilor verzi proprietate publică este exercitată de către autorităţile administraţiei publice locale.

Incidentul s-a produs în dimineața zilei de sîmbătă în parcul Alunelul. Creanga s-a prăbușit peste căruciorul în care se afla copilul. Fetița a murit la spital.

Primăria Chișinău a anunțat că va deschide o anchetă internă după acest caz. Potrivit municipalității, pentru acest parc, Întreprinderea Municipală Spații Verzi a a solicitat de la Agenția de Mediu, curățarea și defrișarea a 170 de arbori, Agenția însă a dat acceptul doar pentru curățarea și defrișarea a 70 de copaci. „În urma cazului tragic de astăzi, cînd un copac s-a rupt și a căzut traumînd un copil, Primăria Chișinău este alături de familia și se implică pentru a ajuta”, se arată în comunicat.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав