Criza energetică stiri: 795
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Activitatea mai multor grădinițe din capitală va fi parțial stopată

18 mai. 13:53   Capitala
1158

Activitatea mai multor grădinițe din capitală va fi parțial stopată pe timp de vară din cauza efectuării lucrărilor de reparații. Informația a fost oferită de către șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi,.

Solicitat de agenție, Andrei Pavaloi a menționat că sistarea se va efectua la solicitarea directorului instituției. „Cererea va fi examinată de către responsabilii direcției, care vor aprecia cât de întemeiate sunt motivele invocate și ulterior vor anunța perioada de sistare a activității instituțiilor. Lucrările de reparație pot fi capitale sau curente și pot periclita parțial sau în totalitate activitatea instituției. Pentru efectuarea acestora, în anul curent, municipalitatea a alocat 30 de mln de lei (1,5 mln de euro)”, a spus Pavaloi.

Potrivit conducerii Direcției generale educație, tineret și sport a capitalei, un alt motiv al închiderii unor grădinițe pe timp de vară ar fi lipsa cadrelor. „În această perioadă este acordat concediu anual pentru personalul instituției. În unele cazuri, cadrele pot fi înlocuite, însă dacă vorbim de instituțiile unde există un singur bucătar sau alt personal auxiliar în lipsa căruia instituția nu poate funcționa, atunci activitatea grădiniței va fi sistată pentru o perioadă. În toate cazurile, părinții vor fi consultați și vor fi direcționați spre alte instituții de învățământ din apropiere, unde copilul va fi încadrat temporar în procesul educațional”, a remarcat Andrei Pavaloi.

Conform datelor Direcției generale educație, tineret și sport, în capitală activează peste 120 de grădinițe.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав