X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Activiștii consideră că primăria nu a alocat suficienți bani pentru protecția animalelor

4 ian. 13:08   Capitala
2912 0

Activiștii pentru protecția animalelor sînt revoltați de faptul că Primăria municipiului Chișinău a alocat pentru anul 2023 doar 1,5 milioane de lei pentru proiectele pentru animale și 7 milioane de lei pentru Necropola de animale din Chișinău, transmite diez.

„Pentru anul 2023, Secției de Control și Protecției Animalelor îi vor fi alocate doar 1,5 milioane de lei pentru proiecte. Totodată pentru Necropola de Animale în care ani la rînd nu au existat condiții [precum nu există nici pînă astăzi] i-au fost alocate 7 milioane de lei ca şi anul trecut”, menționează activiștii pentru protecția animalelor.

Aceștia specifică faptul că societatea civilă a trimis recomandări către Ministerul Finanțelor a Consiliului Municipal, pe marginea consultărilor publice, cu solicitarea de a mări bugetul pentru proiectele de animale, către Ministerul Finanțelor a Consiliului Municipal, şi s-au purtat discuții cu consilierii de a face amendament și de a aloca mai mulți bani pentru animale: „Însă toate aceste solicitări au fost ignorate, demonstrînd încă o dată că toate consultările publice sînt executate formal”.

Conform Secției de Control și Protecției Animalelor din municipiul Chișinău, în decurs la anul 2022, la Necropola de animale au murit 135 de cîini, iar ANSA a interzis plasarea cîinilor la Necropola din cauza lipsei de autorizație și condițiilor necorespunzătoare normelor.

1
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?