X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1124

A început reparația drumurilor din suburbii

16 aug. 18:00   Capitala
1031 0

Infrastructura rutieră se modernizează tot mai mult în suburbii. Cu sprijinul financiar al Primăriei Chișinău, în orașul Codru continuă lucrările de reparație și construcție a străzilor Livădarilor, Izvoarelor, stradelei 1 Izvoarelor și Cărbunarilor. Investiția municipalității în acest proiect, în perioada anilor 2020-2022, a fost de 11 milioane de lei, iar cea locală – de peste 34 de milioane de lei.

Potrivit proiectului, lucrările pe cele patru străzi, cu o lungime de 4,5 kilometri, urmează să se încheie în 2023. Menționez că drumul Livădarilor, care se întinde pe o lungime de peste 3,2 kilometri, este construit de la zero.

Pînă la etapa actuală, a fost instalată canalizarea pluvială și bordurile. Au fost asfaltate unele porțiuni de drum și trasate trotuarele care vor fi pavate. De asemenea, lucrările de construcție și reabilitare presupun asfaltarea intrărilor în curți și a intrărilor pe străzile adiacente.

Potrivit proiectului, după încheierea lucrărilor de asfaltare și pavare vor fi aplicate marcajele și instalate indicatoarele rutiere.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав