COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171 INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6869

A început renovarea scuarului în memoria victimelor de la Cernobîl

29 mar. 12:15   Capitala
1603 0

Acum cîteva zile, a început amenajarea Scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, lângă parcul Valea Trandafirilor din sectorul Botanica al capitalei.

Chiar dacă în spațiul online se vehiculează ideea că în locul scuarului ar putea fi ridicat un bloc locativ, pretorul sectorului Botanica, Diana Guba, a dat asigurări că acest lucru nu se va întîmpla, iar la 26 aprilie renovările scuarului vor fi încheiate, fiind o surpriză pentru cei care au avut de suferit în urma catastrofei.

„Scuarul va fi reabilitat pînă pe data de 26 aprilie, anul acesta se împlinesc 35 de ani de la dezastrul nuclear de la Cernobîl. Noi am demolat un fundament, niciun fel de casa nu va fi făcută acolo. Vrem să le facem o surpriză. Va fi scuar și monument”, a declarat Diana Guba pentru Noi.md.

Scuarul va fi de tip deschis, cu acces pentru fiecare, iar pentru renovarea acestuia vor fi necesari cel puțin 1,45 mii lei, bani care vor fi alocați din bugetul municipal.


0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽