COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 523
Coronavirus stiri: 7842

A fost elaborată o hartă cu teritoriile afectate de ambrozie, în Chișinău

14 mai. 2020,, 11:15   Capitala
3927 0

O hartă cu teritoriile din Chișinău unde crește ambrozia a fost elaborată de Primăria capitalei, anunță primarul general, Ion Ceban.

Potrivit informațiilor, toate sectoarele sînt afectate, mai puțin centrul capitalei, iar suprafața totală este de 200 de hectare, ceea ce reprezintă 122 de zone.

"Am solicitat să se intervină prompt pentru ca locuitorii capitalei să nu aibă de suferit din cauza acestei buruiene care provoacă alergie. Proiectul prezintă date din sectoarele orașului, unde au fost identificate focare de răspîndire a ambroziei. Pe hartă au fost introduse și zonele unde a fost depistată anterior respectiva plantă. Pînă în prezent s-a intervenit cu soluții chimice pe o suprafață de 5 hectare în sectoarele Ciocana și Botanica", a declarat Ceban.

Totodată, agenții economici, persoanele fizice trebuie să aibă grijă de terenurile care le dețin și să înlăture ambrozia, în caz contrar aceștia vor fi sancționați conform codului contravențional. Organul constatator în acest caz este poliția, preturile de sector și Direcția locativ-comunală.

"Este mult de muncă și sper să reușim să o stîrpim de-a lungul timpului", a adăugat Ceban.


0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X