AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 466 469  Au ieșit 381 000​  Au rămas 85 469     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 909
Criza energetică stiri: 730

A fost anunțat cîștigătorul concursului pentru achiziționarea a 100 de autobuze în capitală

27 apr. 2021,, 15:30   Capitala
2139 0

Compania belarusă MAZ a fost desemnaă caîştigătoarea concursului pentru achiziţionarea a 100 de autobuze noi pentru dotarea Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”.

„Acesta a propus cea mai avantajoasă ofertă, din toți cei 6 participanți, prețul unei unități de transport MAZ fiind de 116 mii de euro și un termen de garanție de 6 ani”, a precizat Ion Ceban pe pagina sa de facebook.

Conform specificațiilor tehnice înaintate, unitățile noi de autobuze trebuie să fie din categoria M3, cu 3 uși, să aibă o capacitate de îmbarcare de cca 100 de persoane, inclusiv 22 locuri pe scaune. Podeaua trebuie să fie joasă, cu rampă retractabilă pentru facilitarea accesului utilizatorilor de scaun rulant.

Totodată, autobuzele trebuie să fie de 12 metri lungime, dotate cu sistem de supraveghere în interior și la exterior, precum și cu sistem de aer condiționat. Clasa ecologică a unităților noi trebuie să fie minim Euro 5.

De asemenea, municipalitatea a dispus ca pe perioada garanției, câștigătorul să asigure deservirea autobuzelor din surse proprii, schimbul componentelor: lubrifianți; filtre; curele; precum și deservirea sistemelor de aer condiționat și a consumabililor.


Precizăm că, conform criteriului aplicat factorului de evaluare în urma concursului pentru achiziţionarea a 100 de autobuze noi pentru dotarea Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”, pe primele 3 locuri s-au plasat ofertantul MAZ urmat de Isuzu Anadolu şi Otokar Otomotiv.

Alți 2 ofertanţi – Xiamen King Long și BMC Otomotiv au fost descalificaţi din motivul neprezentării clarificărilor solicitate. Totodată, oferta operatorului Temsa a fost respinsă pentru că nu corespundea cerinţelor expuse în documentaţia de atribuire.

Reamintim, municipalitatea a inițiat repetat la 25 februarie curent, licitația deschisă privind achiziționarea a 100 de unități noi pentru Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”. Asta după ce în noiembrie 2020, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor a anulat decizia prin care oferta companiei Isuzu Anadolu a fost desemnată câștigătoare.

Suma prevăzută pentru lotul de unități este de 270 milioane de lei.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав