AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 910
Criza energetică stiri: 735

750 de euro în schimbul unui permis de conducere

19 ian. 12:42   Capitala
1682 0

Un bărbat din Chișinău a fost reținut de ofițerii DGT Sud a CNA și procurorii anticorupție, după ce ar fi pretins și primit 750 de euro mită, ca să elibereze mai ușor un permis de conducere.

Acesta ar fi dat asigurări denunțătorului că poate influenţa membrii comisiei de examene din cadrul Secţiei Înregistrare Transport şi Calificare a Conducătorilor Auto Cahul a Agenției Servicii Publice să acorde note de promovare a probelor scrise şi practice și că-i poate determina să elibereze ulterior permisul auto, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Bărbatul ar fi acționat coordonat cu alți doi tineri din anturajul său, care sunt acum bănuiți de complicitate la infracțiune.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru trafic de influență. Suma pretinsă de 750 de euro a fost transmisă sub controlul organului de urmărire penală al CNA, iar pentru a fortifica probatoriul, ofițerii anticorupție au descins cu percheziții la domiciliile celor trei bănuiți. În consecință, au fost ridicate dispozitivele de pe care au fost purtate discuţii telefonice despre "aranjarea" eliberării permisului de conducere. DGT Sud a CNA desfăşoară în continuare acţiuni de documentare a cazului sub toate aspectele.

În prezent, unul dintre banuiți este reţinut pentru 72 de ore şi se află în custodia CNA. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei trei bărbați riscă până la 7 ani de închisoare.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав