X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

7 autospeciale noi, destinate pentru transportarea deșeurilor din capitala

3 noi. 2023,, 15:15   Capitala
4376 0

Primele 7 autospeciale, model EFE pe șasiu RENAULT, din cele 30 achiziționate de către Î.M. Regia „Autosalubritate” în cadrul Proiectului „Deșeuri Solide Chișinău”, au ajuns ieri în parcarea operatorului municipal de salubrizare.

Autospecialele, cu încărcare din spate a containerelor și cu capacități diferite de transportare a deșeurilor (13 - 16 m3), sînt echipate cu tehnologii moderne, inclusiv pentru compactarea deșeurilor, ceea ce le face mai eficiente și mai economice, contribuind astfel la reducerea timpului și costurilor operaționale.

În continuare, echipa de șoferi și personalul specializat urmează să fie instruit în mod corespunzător, pentru a utiliza aceste unități de transport sigur și eficient.

Grație celor 30 de autospeciale noi, întreprinderea municipală își va îmbunătăți și mai mult capacitățile de a face față atît cerințelor în continuă schimbare ale sectorului de gestionare a deșeurilor, dar și va oferi servicii de calitate chișinăuienilor.

Astfel, Primăria Capitalei are ca scop îmbunătățirea serviciilor de evacuare, transportare, sortare și reciclare a deșeurilor din Chișinău și de a proteja mediul înconjurător, inclusiv prin reducerea emisiilor de CO2.


În următoarele zile la Chișinău urmează să ajungă alte cîteva autospeciale, achiziționate de către Î.M. Regia „Autosalubritate” de la compania Grădinariu Import Export S.R.L România, întreg lotul, urmînd a fi livrat pînă la sfîrșitul lunii noiembrie curent.

Achiziția celor 30 de autospeciale, care este și cea mai mare din istoria Republicii Moldova, face parte din cadrul proiectului „Deșeuri Solide Chișinău”, finanțat de către Primăria Municipiului Chișinău și investitorii internaționali BEI, BERD și E5P.

8
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?