COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 910 INFECTAȚI289 025(+648)   TRATAȚI 273 259     DECESE 6695(+16)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2923
Puterea stiri: 6635

550 de cadre didactice şi angajaţi din sistemul educaţional din municipiul Chişinău s-au vaccinat

31 iul. 11:30   Capitala
1839 0

550 de cadre didactice şi angajaţi din sistemul educaţional din municipiul Chişinău s-au vaccinat ieri, în prima zi a maratonului de imunizare împotriva COVID-19, organizat la Centrul municipal de vaccinare.

Anunțul a fost făcut de edilul capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de facebook.

”Mă bucur că angajaţii din sistemul educaţional din capitală conştientizează gravitatea problemei. Dorinţa noastră este să revenim de la 1 septembrie în siguranţă la şcoală şi grădiniţă, cu prezenţă fizică. Avem suficiente doze de vaccin şi pentru următoarea perioadă”, a scris primarul.

Totodată, acesta a menționat că pe 31 iulie, în cea de-a II zi a maratonului, la Centrul municipal de vaccinare sînt aşteptaţi angajaţii din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului şi cei de la Direcţia Cultură.

”În paralel, vor fi vaccinaţi şi celelalte persoane care se vor apropia la centru. Vaccinul este administrat în baza actului de identitate, după principiul primul venit, primul servit. Mulţumesc medicilor, responsabililor din cadrul Primăriei Chişinău, poliţiştilor şi voluntarilor pentru efort şi implicare. Hai la școală în siguranță!”, a mai scris edilul.


Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care, frica de vaccin și adesea imposibilitatea de a alege vaccinul cu care să fi imunizați.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽