200 de muncitori au intervenit la deszăpezirea trotuarelor

200 de muncitori au intervenit la deszăpezirea trotuarelor

Muncitorii de la Direcția generală locativ-comunală și amenajare au intervenit în ultimele zile la deszăpezirea pe trotuare, în stații și în curțile de bloc din capitală.

Pe parcursul sărbătorilor, dar și astăzi, 9 ianuarie, se intervine cu tehnica din dotare pentru presărarea materialului antiderapant.

Șeful Secției amenajare și salubrizare din cadrul Direcției, Vasile Efros, a declarat pentru IPN că intervențiile de deszăpezire au început duminică. În fiecare zi au intervenit în medie 35 de autospeciale cu perii și cu lame. În ultimele doua zile, pe trotuare au fost presărate în jur de 20 de tone de antiderapant.

La curățarea trotuarelor și a căilor de acces în interiorul curților blocurilor de locuințe, dar și  în stațiile de așteptare a transportului public au fost antrenați zilnic în jur de 200 de muncitori.

Administratorii și gestionarii fondului locativ sînt îndemnați să continue și ei acțiunile de deszăpezire. Dacă nu se va interveni prompt, zăpada se va transforma în ghețuș. Și agenții economici sînt îndemnați să deszăpezească spațiile din fața imobilelor din proprietate sau pe care le au în administrare.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sînt îndemnați să apeleze Dispeceratul central municipal, la numerele de telefon: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load