COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 537
Coronavirus stiri: 7867

Yandex Go vine în ajutorul Asociației „Viață fără leucemie”, oferind călătorii gratuite micilor pacienți

23 mar. 2021,, 11:57   Business
2094 0

La Chișinău, Yandex Go (anterior Yandex.Taxi) a devenit partener al Asociației Obștești „Viață fără leucemie”. Acum, părinții copiilor care urmează un tratament pot comanda gratuit o mașină, prin intermediul aplicației, pentru a ajunge împreună cu cei mici la proceduri sau examinări medicale.

„Institutul Oncologic este singurul spital care oferă, în prezent, tratament împotriva cancerului pentru toți copiii bolnavi din Republica Moldova. Pacienții vin aici din toate colțurile țării. Cazurile, precum și starea financiară a familiilor sunt adesea complicate. Într-o perioadă atât de dificilă, pacienții reușesc cu greu să vină la timp la proceduri, să ajungă acasă și să prindă transportul necesar. În perioada tratamentului, imunitatea copilului are mult de suferit, el este predispus la diferite boli și viruși. Chiar și o răceală obișnuită poate avea consecințe grave, iar pandemia a agravat și mai mult situația. Pe lângă faptul că multe rute au fost anulate, aflarea în transportul public reprezintă o amenințare pentru sănătate și crește riscul de a contracta virusul COVID-19. Singura cale de ieșire din această situație este transportul privat, dar majoritatea pacienților și-l pot permite. În acest caz, ajutorul din partea Yandex Go a venit la timp”, a declarat Irina Bordeianu, reprezentanta Asociației.

Toate cheltuielile de călătorie sunt compensate de Yandex Go, iar șoferii care transportă pasagerii sunt plătiți integral pentru cursele efectuate. În cadrul acestui parteneriat, au fost deja oferite 500 de călătorii gratuite.

Câteva precizări:

Activitatea Asociației „Viață fără leucemie” are scopul de a susține copiii care suferă de boli oncologice și care sunt tratați în Secția Hematologie pentru copii, dar și în Secția Oncologie Pediatrică a Institutului Oncologic. Mai mult, asociația oferă și sprijin familiilor care au grijă de acești copii.


Prin intermediul proiectelor Cutia Curajului, Poiana dorințelor și Punguța cu surprize, asociația le reîntoarce micuților bucuria copilăriei, îi ajută să devină sănătoși cât mai curând posibil și întărește părinților speranța de vindecare.

Asociația Obștească „Viață fără leucemie” susține copiii și pacienții prin crearea unor condiții optime pentru tratamentul spitalicesc. Totodată, aceasta participă la achiziționarea echipamentelor medicale moderne, la completarea stocurilor de consumabile pentru aceste echipamente și ajută la achiziționarea medicamentelor necesare pe parcursul tratamentului, dar care nu se găsesc în stocurile spitalului. De asemenea, Asociația „Viață fără leucemie” menține condiții optime în saloanele de spital, făcându-le mai confortabile pentru pacienți și părinți, tutori sau rude.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X