COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

​ #vinereasportiva – noua provocare sănătoasă de la BITONIC! ©

​ #vinereasportiva – noua provocare sănătoasă de la BITONIC!

Lipsa de energie e tot mai simțită, iar orele de muncă la birou par și mai interminabile cu cît vremea de afară e mai pretențioasă și încă se întunecă foarte devreme. Și parcă ai vrea să schimbi ceva, dar nu știi ce.

BITONIC Moldova vine cu o nouă provocare sănătoasă, de data aceasta pentru toți cei care au o muncă sedentară, obosesc rapid și doresc să facă o schimbare. #vinereasportiva este un concept care provoacă toți angajatorii și angajații din Republica Moldova să aloce cîte 30 minute în fiecare vineri pentru mișcare, exerciții fizice de recreere, relaxare sau meditație.

Care sînt riscurile sedentarismului?

Organizația Mondială a Sănătății a concluzionat că sedentarismul este în topul cauzelor apariției:

  • maladilor inimii
  • deteriorării vaselor sangvine
  • obezității
  • deformărilor coloanei vertebrale

Aceste maladii duc la complicații fiziologice, care duc inevitabil la scurtarea vieții.

Cum luptăm cu sedentarismul și ne umplem cu energie?

Specialiștii atenționează persoanele care duc un mod de viață sedentar și recomandă includerea exercițiilor fizice moderate în rutina zilnică. Totodată, adaptarea meniului zilnic reprezintă un punct important pentru înlăturarea simptomelor sedentarismului și recăpătarea energiei zilnice.

La toate acestea s-au gîndit specialiștii în nutriție și sănătate de la BITONIC și au lansat campania #vinereasportiva despre care puteți citi mai multe pe www.vinereasportiva.btonic.md

Totodată Nutriționiștii de la Fundația BITONIC vor veni cu traininguri gratuite de nutriție la fiecare companie înregistrată oficial în campanie, în care vor explica importanța aportului de minerale pentru a avea energie, vor povesti la care alimente trebuie să atragem cea mai mare atenție și cum trebuie să diversificăm dieta pentru a evita efectele negative ale sedentarismului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load