Criza energetică stiri: 1684
Cutremure stiri: 284

TRM și-a concentrat forțele pe consolidarea capacităților de producție

25 ian. 01:00   Business
800 0

Compania Teleradio-Moldova și-a concentrat forțele pe consolidarea capacităților de producție. Postul național de televiziune Moldova 1 și-a ridicat cotele de credibilitate și audiență după o serie de măsuri care au vizat în principal Departamentul de știri și dezbateri.

Iar la Radio Moldova lucrurile au fost resetate în ceea ce privește emisia încă în luna mai, atunci cînd a fost schimbat playlist-ul muzical și au fost refăcute știrile. Pe parcursul anului au apărut emisiuni noi de analiză. Realizările au fost trecute în revistă de directorul general al companiei Vlad Țurcanu într-o conferință de presă la care a prezentat raportul de activitate al companiei pentru anul 2022, transmite ipn.md.

La Moldova 1 a fost creat un nou studio de știri, s-au făcut noi angajări pe poziții de producător, prezentator etc. – aproape 30 de persoane. S-au renovat spațiile de lucru, au crescut salariile. De asemenea, a fost dezvoltată o redacție de limba rusă, schimbîndu-se în totalitate modul de prezentare a știrilor în limba rusă. A fost consolidată și redacția Sport.

În anul 2022 a fost creat un sistem informațional de management al conținutului care urmează să fie implementat de companie. Au fost desfășurate activități care ar conduce în definitiv la construcția unei noi clădiri pentru Teleradio-Moldova, conform unui proiect aplicat la Teleradio-Georgia.

TRM s-a ocupat și de partea tehnică, modul în care este transmis semnalul. Administrația Teleradio-Moldova este pe punctul de a finaliza srategia de dezvoltare a companiei împreună cu Consiliul Europei sau Uniunea Europeană de Radio și Televiziune.

„În perspectivă trebuie ca anumite emisiuni, inclusiv unele de anvergură, să fie realizate prin externalizare. Teleradio-Moldova va oferi bugete pentru anumite tipuri de emisiuni, va face concursuri și vor fi achiziționate diverse producții care să fie difuzate la Moldova 1, la Radio Moldova și pe alte platforme pe care le avem”, a menționat directorul general al TRM.

Teleradio-Moldova își mai propune să lanseze departamentul Newsroom, care să cuprindă toate știrile de la Radio Moldova, Moldova 1, Multimedia. Conceptul va fi definitivat pe parcursul anului curent, fiind purtate negocieri cu partenerii locali și de peste hotare, a comunicat Vlad Țurcanu.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий