X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Top idei pentru amenajarea terasei în timpul verii ©

5 iul. 09:38   Business
46865

Pe măsură ce se instalează căldura, căutăm din ce în ce mai mult să petrecem timpul în afara casei. Dacă locuiești într-o casă la sol sau ești norocosul proprietar al unui apartament cu un balcon generos, tot ce trebuie să faci este să îți amenajezi curtea sau balconul astfel încât să ai tot confortul necesar pentru a trece peste zilele toride de vară. Iată câteva idei pe care le poți pune în aplicare, astfel încât să te poți bucura de frumusețea amurgurilor de vară și de prospețimea dimineților în sezonul cald! În mare parte te poți descurca cu obiectele pe care le ai la îndemână sau poți apela la un credit de consum pentru a achiziționa celelalte lucruri necesare și să te bucuri de propriul tău colț de rai.

  1. Baie în aer liber

Dacă ai în curte un locșor mai retras, te poți bucura de aerul proaspăt și parfumat de vară chiar și în timp ce faci un duș. Poți aranja un mini spa pe terasa din spatele casei fără a cheltui prea mult. O cadă veche cu picioare și un robinet conectat la o sursă de apă caldă va înlocui cu succes un jacuzzi pretențios și uneori prea scump.

  1. Bucătărie pe terasă

Pentru perioade mai lungi de timp petrecute în afara casei, poți chiar alege să amenajezi bucătăria pe terasa casei. Este indicat să folosești materiale naturale, cum ar fi piatra și lemnul, pentru a mobila minibarul, șemineul și zona de gătit. Folosește câteva scaune înalte și simple pentru zona de minibar. Zona de relaxare poate fi dotată cu fotolii și canapele pentru confortul tău, dar și al oaspeților, ori poți opta pentru mobilă din ratan, rezistentă la intemperiile vremii. O astfel de amenajare îți va oferi prilejul de a găzdui seri de neuitat în compania prietenilor.

  1. Terasă la bloc

Dacă ești unul dintre norocoșii ce dețin un apartament cu un balcon mai spațios, profită de asta și construiește-ți propria oază de relaxare. Pentru a te apropia de natură, transformă-ți plantele și florile în adevărate puncte de atracție pe balconul tău. Poți planta flori direct pe podea cu un substrat special, sau poți decora terasa cu ghivece mari prinse de balustradă. Poți chiar să alegi să creezi un zid viu cu plante curgătoare și iarbă cățărătoare, în rezultat vei avea un mic regat verde. Acesta va oferi spațiului tău o atmosferă cu adevărat specială, transformând terasa într-o grădină luxuriantă în inima junglei urbane.

  1. Terasa amenajată pe acoperiș

Această tendință de amenajare a teraselor se datorează cererii tot mai mari de spațiu verde în zonele cu multe clădiri din beton, blocuri de locuințe, zone rezidențiale sau de birouri. Este într-adevăr tentant să folosești un acoperiș ca zonă de agrement, dar amenajarea unei astfel de terase presupune abordarea mai multor probleme, precum cele legate de structura clădirii, apoi cele legate de acces, apă, factori atmosferici (vânt, căldură), furnizarea de energie electrică și costurile asociate.

Una dintre problemele limitative implică rezistența acoperișului. Dacă aranjamentul include plante decorative, trebuie să ai în vedere că acestea își vor mări considerabil greutatea pe măsură ce vor crește. De asemenea, un alt lucru de luat în considerare este că plantele au nevoie de apă, care nu ar trebui să ajungă la materialele din care este construit acoperișul propriu-zis, pentru a nu-i afecta integritatea. Pentru a furniza plantelor umiditatea necesară, așezarea găleților pe terasă și utilizarea unui sistem de irigare prin picurare sunt două opțiuni pe care te poți concentra.

Fie că locuiești într-o casă cu o curte mai mult sau mai puțin spațioasă sau într-un apartament cu terasă, sperăm că ideile de design din acest articol te vor ajuta să creezi spațiul perfect pentru acele momente în care vei dori să te relaxezi și să te conectezi cu natura.

Iar pentru nu amâna realizarea acestui proiect, poți oricând apela la compania Zoom Credit pentru a beneficia de un credit rapid. Indiferent de planurile tale din această vară, construcția unei terase sau o vacanță pe care ai așteptat-o de mult, află că Zoom Credit este compania financiară care oferă cele mai avantajoase condiții pentru credit în Moldova. Nu ezita să-i contactezi pentru a afla mai multe detalii și pentru a primi sprijinul necesar pentru planurile tale mărețe.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав