COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 497

Soluții moderne pentru iluminat interior - despre cum să încadrezi lămpi și panouri LED în designul casei tale ©

2 dec. 2021,, 13:52   Business
991 0

În ultimele decenii tot mai frecvent se folosesc în designul surse de iluminat interior veioze sau panouri LED.

Descifrate ca Light Emitting Diode, acestea reprezintă diode emițătoare de lumină, care nu necesită încălzirea unui filament pentru a produce efectul luminos. Un LED face conversia energiei electrice direct în lumină, fără a recurge la metoda veche a becurilor, iar acest fact nu este singurul avantaj ce îi crește popularitatea în materie de iluminat.

LED-urile au fost inventate la începutul anului 1960 și au cunoscut o dezvoltare continuă până în prezent. Lustrele, plafonierele cu LED reprezintă varianta ecologică a celor cu incandescență și a becurilor fluorescente compacte.

Principalele avantaje ale LED-urilor - de ce să cumperi lămpi și panouri LED pentru iluminat interior

  • Eficiență energetică excelentă: prin înlocuirea surselor de iluminat clasice cu filament se realizează o economie de energie electrică de până la 80-90% - așadar pot fi folosite, de exemplu, două veioze, cu cheltuieli ca pentru una.
  • Durata de viață crescută: comparativ cu sursele de iluminat cu filament durata de viață a unei surse de iluminat cu LED este de până la 50 de ori mai mare
  • Amortizarea rapidă a investiției: ținând cont de durata de viață mare (până la 50.000 ore), corpurile sau sursele de iluminat cu LED se amortizează în aproximativ 1 an dacă sunt folosite în medie 3 ore pe zi. Lucru util când se schimbă complet tot ce ține de iluminat, de exemplu după o reparație sau în apartament nou.
  • Aprindere instantă: spre deosebire de sursele de iluminat fluorescente compacte sursele de iluminat cu LED se aprind aproape instantaneu, neavând nevoie de încălzire. Dacă optezi pentru plafoniere cu LED, poți obține imediat atmosfera dorită, fără a aștepta ca sursa de lumină să capete intensitatea necesară (sunt alegere de frunte în hoteluri, de exemplu, pentru confortul maximal al vizitatorilor, dar sunt binevenite și în cabinetul personal sau dormitor).
  • Avantaj ecologic evident: LED-urile nu conțin mercur și reduc considerabil emisiile de carbon. Totodată LED-urile nu emit aproape deloc raze ultraviolete (UV).
  • Putere termică redusă: din toate sursele de iluminat, LED-ul se încălzește cel mai puțin și din acest motiv poate fi folosit în aplicații de iluminat pentru produsele sensibile la căldură.

Durabilitate de invidiat: mai puțin sensibile la șocuri sau vibrații acestea rezistă mult mai bine în condiții de temperaturi scăzute față de celelalte alternative de surse de iluminat. Așa gen de lustre sunt tot mai populare în Chișinău, iar panourile LED sunt o alegere de frunte pentru locațiile business sau comerciale.

Pe scurt - becurile LED reprezintă o alegere a viitorului, acestea sunt o soluție foarte bună pe termen lung. Folosirea lor asigură economia de energie și protejează mediul înconjurător. totodată economisind banii pentru electricitate. Iar corpurile de iluminat bine alese vor completa subtil designul interior al casei tale. Te-ai convins că merită să optezi pentru o soluție de iluminat modernă? Mai multe detalii și o consiliere deplină poți primi de la specialiștii Cegoltar - magazin de materiale electronice și electrice din Chișinău (mai exact str. Petricani, 21/8). Poți suna și la +373 22 27 37 82 sau 069 606 707.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X