TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Samsung redefinește rolul televizorului în casă și deschide noi orizonturi ©

Pandemia ne-a făcut să privim cu alți ochi propria casă. În ultimele luni, ACASĂ nu este doar locul unde ne retragem după o zi de muncă pentru a ne relaxa, dar și spațiul unde ne-am amenajat biroul care în timpul zilei se poate transforma în orice moment într-o sală pentru sport sau în una pentru conferințe video.

Iată de ce Samsung Electronics Co. vine cu inovații care în 2021 îți redefinește rolul televizorului în viața ta, descoperind noi orizonturi.

„La Samsung, ne mândrim cu faptul că inovăm constant pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi a consumatorilor noștri. În ultimul an, tehnologiile care erau considerate în trecut ”nice to have” au devenit o nevoie, pe măsură ce casele noastre s-au transformat în birou, școală, sală de sport și multe altele. Pe măsură ce consumatorii petrec din ce în ce mai timp acasă, rolul televizorului în viața noastră s-a schimbat – iar în 2021, Samsung continuă să redefinească rolul acestuia în funcție de nevoile și pasiunile consumatorilor noștri”, a declarat James Fishler, Senior Vice President, Divizia Consumer Electronics, Samsung Electronics America.

Alături de noile funcții inovatoare, Samsung se angajează să ofere cea mai bună experiență de vizionare posibilă. Calitatea imaginii este cea datorită căreia Samsung este brandul numărul unu pe piața de televizoare la nivel global timp de 15 ani consecutivi – iar în 2021, Samsung va continua să ofere consumatorilor cea mai bună experiență pe care o pot avea pe un televizor.

Samsung Electronics Co., Ltd. a prezentat gama din 2021 care include MICRO LED, Neo QLED, televizoare Lifestyle, monitoare și soundbar-uri în cadrul evenimentului virtual Unbox & Discover. Pe măsură ce oamenii petrec mai mult timp acasă, cele mai recente inovații Samsung le permit consumatorilor să profite la maximum de ecranele lor – permițându-le să lucreze și să comunice mai eficient, dar și să-și exploreze pasiunile. Noua gamă redefinește rolul și importanța televizorului în casele utilizatorilor și evidențiază angajamentul făcut de Samsung pentru accesibilitate, sustenabilitate și inovație.

MICRO LED în casele utilizatorilor

Cu o luminozitate superbă, negru profund și o calitate a imaginii uluitoare, tehnologia Micro LED oferă o experiență de vizionare inovatoare care durează, datorită LED-urilor anorganice care ajută la prevenirea fenomenului burn-in și asigură un ecran vibrant pe toată durata sa de viață.

În 2018, Samsung a introdus tehnologia Micro LED sub forma lui „The Wall” – un sistem configurabil de module care poate să ajungă la incredibila dimensiune de 292 inci, pentru o experiență care nu se aseamănă cu nicio alta. Cu flexibilitatea sa inerentă, „The Wall” necesită instalare profesională în casă sau birou.

În 2021, Samsung aduce puterea tehnologiei MICRO LED într-un format specific televizorului tradițional. Acum, consumatorii pot avea parte în propria casă de experiența cinematografică cu ajutorul unui ecran ce are un design edge-to-edge, fără a fi nevoie de asamblare sau instalare profesională. MICRO LED este disponibil în dimensiuni de 110” și 99” și va fi disponibil la nivel global începând cu sfârșitul lunii martie; o dimensiune de 88” va fi lansată în această toamnă; în viitor, este pe listă și o versiune de 76”.

MICRO LED înseamnă că 4 ecrane pot deveni unul singur. Cu 4Vue (Quad View), consumatorii pot viziona simultan până la patru surse de conținut. Țineți pasul cu mai multe sporturi simultan sau urmăriți un stream în timp ce jucați un Joc video. MICRO LED aduce calitatea reală a imaginii într-un produs la o scară enormă.

Neo QLED face un salt impresionant în tehnologia ecranelor televizoarelor

Samsung introduce o cu totul nouă tehnologie de display, Neo QLED, pe modelele sale din gama superioară, atât pentru rezoluția 8K, cât și pentru 4K. Samsung duce astfel tehnologia QLED la nivelul următor, activată printr-o nouă și complexă sursă de lumină, Quantum Mini LED, controlată cu precizie de tehnologia proprie Quantum Matrix și de procesorul Samsung Neo Quantum, un procesor de imagine puternic, optimizat pentru Neo QLED.

Experiența de vizionare de pe Samsung Neo QLED este definită de procesorul Neo Quantum Processor și de noile LED-uri Quantum Mini. La doar 1/40 din dimensiunea LED-urilor convenționale, LED-urile Quantum Mini permit controlul ultra-fin al luminii. Cu negru adânc, lumini puternice și o tehnologie upscaling mai inteligentă decât oricare alta de pe un televizor Samsung, Neo QLED oferă o imagine ultra-realistă – indiferent dacă urmăresc un joc de fotbal sau joacă unul pe consolă.

  • Cu ajutorul a două noi caracteristici unice, Samsung oferă cea mai bună experiență de Gaming pe televizor. Super Ultrawide GameView le oferă utilizatorilor opțiunea de joc nu doar în formatul de ecran 21:9, ci chiar și în formatul ultrawide 32:9. Câmpul vizual mai larg le creează jucătorilor avantajul de a nu rata niciun moment al acțiunii. Și Game Bar le permite jucătorilor să monitorizeze și să ajusteze rapid setările esențiale ale jocului – indiferent dacă este vorba de schimbarea formatului de ecran, verificarea întârzierii semnalului de input, sau conectarea unor căști audio. În cele din urmă, FreeSync Premium Pro atenuează posibilele de-sincronizări ale imaginii, astfel încât jucătorii să se bucure de o imagine perfectă pe tot parcursul jocului.
  • Cu Google Duo, utilizatorii își pot folosi telefonul pentru a iniția un apel video de înaltă calitate și de mare viteză la care se pot înscrie până la 32 de persoane – indiferent de sistemul de operare pe care îl utilizează. Cu aplicația pre-instalată Google Duo, puteți efectua apeluri video și fără un telefon mobil, prin conectarea unei camere web opționale, la portul USB al televizorului. Iar dacă alegeți o soluție cu o cameră web inteligentă (opțional), aceasta vă poate urmări mișcările prin încăpere, iar imaginea se va mări și micșora automat, astfel încât să aveți încadrarea corectă, mereu focalizată.
  • Funcția PC on TV de pe dispozitivele Samsung le oferă utilizatorilor opțiunea de a conecta un PC la televizor, permițându-le să lucreze și să învețe de acasă prin intermediul ecranului televizorului, cu un mouse si o tastatură. Mai mult, utilizatorii pot accesa direct MS Office 365 din browserul web al televizorului pentru a crea și edita documente. Utilizatorii pot de asemenea instala cu ușurință aplicația Easy Connection pe computer și prin conectarea acestuia la contul lor Samsung Account – televizorul se va conecta automat la computerul de acasă sau de la birou, transformând munca de acasă într-o adevărată plăcere.

Samsung Health transformă cu ușurință casa într-o adevărată sală de antrenament, iar noua funcție Smart Trainer ne permite să ne corectăm postura corporală în timp real, la fel ca un antrenor personal. În timpul și după antrenament, Smart Trainer oferă feedback privind performanța, ajută la numărarea exercițiilor și estimează caloriile arse. Cu ajutorul instruirii video interactive și prin intermediul asistentului cu comandă vocală Bixby, Samsung Health Smart Trainer personalizează experiența de antrenament la domiciliu la niveluri ridicate.

Tehnologie TV care reflectă stilul în interior

Consumatorii de astăzi vor experiențe adaptate nevoilor, gusturilor personale și stilului lor. Gama de televizoare Lifstyle oferă ecrane concepute pentru fiecare consumator și pentru fiecare spațiu – atât în interiorul.

The Frame transformă televizorul într-o operă de artă care poate fi personalizată pentru a se potrivi decorului ambiental. Cu noi parteneriate în Art Store, cum ar fi NAVA Contemporary și Etsy, The Frame oferă mai multe opere de artă originale care să se potrivească gusturilor consumatorilor. De asemenea, include o tehnologie bazată pe AI, care recomandă lucrări de artă bazate pe selecțiile anterioare. Pot crea propria colecție de artă personală cu o bibliotecă în creștere, ce include peste 1.400 de opere de artă de la instituții de renume mondial. The Frame oferă, de asemenea, un spațiu de stocare a fotografiilor crescut de la 500 megabytes în 2020 la 6 gigabytes în 2021, astfel încât să puteți stoca până la 1.200 de fotografii (toate) în calitate UHD. De la celebrii clasici la fotografii uimitoare, Art Store oferă acces la o varietate de conținut pentru a personaliza locuința.

În 2021, există noi modalități de personalizare pentru The Frame – de la noi opțiuni de montare, cum ar fi suportul de perete Slim Fit, până la cinci opțiuni de rame pnetru acesta. În plus, The Frame 2021 este mai subțire ca niciodată: cu o grosime de doar 24,9 milimetri, cam la aceeași adâncime ca o imagine reală.

Pentru cei cărora le este dor de experiență de la cinema, The Premiere, primul proiector cu laser triplu din industrie cu rezoluție 4K, reprezintă următorul nivel când vine vorba de home cinema – totul într-un pachet compact. Proiectoarele tradiționale pot fi dificil de configurat și instalat – și chiar dacă oferă un ecran mare, rezoluția este mult mai slabă față de cea a unui televizor obișnuit. Designul minimalist al The Premiere, cu margini rotunjite și finisaj din țesătură, se potrivește perfect în orice casă. Utilizatorii pot așeza The Premiere la aproximativ 5 inci sau mai departe de un perete monoton sau ecran ALR și sunt gata pentru cea mai bună experiență de vizionare, asemănătoare celei de la cinema.

Un viitor sustenabil și accesibil pentru toți

În următorii ani, Samsung va începe o călătorie sub deviza „Going Green” în linie cu operațiunile de business a categoriei de televizoare prin următoarele programe de sustenabilitate pe termen lung:

  • Reducerea Amprentei de Carbon și Îmbunătățirea Eficienței Energetice: Samsung va căuta să reducă în mod sistematic amprenta generală de carbon a producției de televizoare. Compania va căuta, de asemenea, să reducă consumul de energie aferent fiecărui utilizator și să folosească mai multe materiale reciclate în întreaga sa gamă de televizoare.
  • Design sustenabil al ambalajului: Samsung își extinde designul premiat „Eco-packaging” către toate televizoarele din categoria Lifestyle lansate în 2021, dar și la majoritatea televizoarelor din noua categorie Neo QLED 2021. Această soluție sustenabilă poate duce la utilizarea în noi scopuri a până la 200.000 de tone de cutii în fiecare an. Prin reducerea la minimum a textului și a imaginilor grafice de pe ambalajul Eco, cerneala pe bază de ulei din imprimarea color utilizată în mod tradițional pe cutiile televizoarelor este eliminată, contribuind la reducerea în continuare a deșeurilor.
  • Telecomandă cu celule solare: în 2021, televizoarele Samsung vor fi pentru prima dată echipate cu o telecomandă alimentată cu energie solară care poate fi reîncărcată la lumina interioară, lumina exterioară sau prin cablu USB. Acest lucru va ajuta la prevenirea deșeurilor echivalente cu 99 de milioane de baterii AAA proiectate pe parcursul a șapte ani. Pentru a construi telecomanda, Samsung a inovat procesul de fabricație care utilizează materialele plastice din sticle reciclabile – 24% conținut reciclat.

Gama 2021 vine cu noi caracteristici, precum Caption Moving, Sign Language Zoom și Multi-Output Audio, concepute pentru a le oferi persoanelor cu deficiențe de auz sau nevăzătoare posibilitatea de a-și optimiza vizionarea în funcție de nevoile și preferințele lor. Până în 2022, Samsung se angajează să extindă funcția de Ghid Vocal – care oferă îndrumări audio pentru persoanele cu deficiențe de vedere – pe mai multe categorii de produse. Iar Samsung va continua să dezvolte noi funcții bazate pe AI pentru a îmbunătăți accesibilitatea televizoarelor Samsung în anii următori.

Sunet care completează vizualul

În timp ce televizoarele Samsung oferă un sunet incredibil chiar și de la cele mai mici difuzoare, nimic nu completează experiența home theater precum un soundbar Samsung Q series 2021 include tehnologia exclusivă Q-Symphony, care sincronizează sunetul de la televizorul Samsung pentru a oferi un sunet tridimensional îmbunătățit. Soundbar-ul măsoară chiar și mediul înconjurător pentru a proiecta sunetul exact acolo unde trebuie.

Pentru o experiență imersivă completă, profundă și bogată, Q950A oferă primul sunet de canal 11.1.4 din industrie, care aduce utilizatorii în centrul acțiunii. Bass Boost permite utilizatorilor să adauge „mai mult boom” printr-un simplu clic. Pentru cei care redau muzică de pe telefoanele mobile, Tap Sound face ca acest lucru să fie foarte simplu, trebuie doar ca telefonul să atingă ușor soundbar-ul. Iar Q950A funcționează cu mai mulți asistenți vocali, inclusiv Amazon Alexa și Bixby – facilitând controlul complet al experienței de ascultare.

Ecrane potrivite pentru orice nevoie – de la productivitate la gaming

În 2020, relevanța monitorului de acasă s-a schimbat dramatic. Pentru mulți, acest lucru a însemnat achiziția de ecrane suplimentare care să răspundă la mai multe nevoi. Un ecran folosit pentru a face cumpărături online sau pentru a naviga pe rețelele sociale a devenit esențial pentru viața de zi cu zi, deoarece consumatorii au început să îl folosească și pentru muncă, școală, gaming etc.

Pentru a îndeplini această cerere, Smart Monitor este primul monitor Samsung de tipul “do-it-all” – pentru că poate fi simultan și cel mai bun monitor, dar și cel mai bun TV. Smart Monitor este compatibil Wi-Fi, Bluetooth, Wireless DeX și Apple AirPlay 2, permițând consumatorilor să lucreze de oriunde, fără a fi nevoie să se conecteze la un computer. Cu AirPlay 2, clienții pot face streaming, pot controla și partaja conținutul preferat de pe iPhone, iPad sau Mac pe monitor. Când au nevoie să se relaxeze, se pot bucura de emisiunile preferate pornind platforma Smart TV și accesând aplicațiile preferate de streaming. Smart Monitor îi ajută pe consumatori să rămână productivi atunci când e necesar, dar și să se relaxeze atunci când au nevoie de o pauză.

În 2020, Odyssey G9 a generat foarte mult buzz – în acest an, Samsung îmbunătățește experiența cu un Quantum MiniLED și specificații de joc premium. Curbura ecranului de 1000R, combinată cu tehnologia de display Quantum MiniLED, oferă jucătorilor o experiență diferită de oricare alta. Noul G9 se alătură gamei complete de monitoare de gaming curbate Odyssey de la Samsung.

Samsung oferă utilizatorilor un mod de învățare și de lucru în siguranță

Pentru a oferi utilizatorilor un mod de învățare și de lucru în siguranță, Samsung introduce Interactive Display FLIP de 75 inci, o tablă digitală pe care pot scrie, desena și edita. Flip oferă caracteristici de conectivitate pentru un stil de lucru și învățare hibrid pentru a ajuta consumatorii să aibă succes – fie în clasă, la birou sau acasă. Cu o calitate a imaginii 4K optimizată și imagini ușor de citit, o echipă de până la 20 poate lucra simultan pentru a sincroniza dispozitivele personale pentru partajarea conținutului în timp real. Flip permite utilizatorilor să vadă prezentarea unui coleg sau profesor ca și cum ar fi lângă acea persoană – oferind posibilitatea de a lucra împreună în timp ce rămân în siguranță. Conceput pentru a încuraja o colaborare mai mare, pentru a crește productivitatea și pentru a permite un schimb continuu de idei, ecranul de 75 inci se alătură ecranelor deja disponibile de 55 inci, 65 inci și 85 inci.

De menționat că Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați pagina https://www.samsung.com/ua/explore/moldova/experiences/ces2021-the-first-look/md/ sau urmariți evenimentul live:

Dacă vreai să fii primul care află despre toate inovațiile și noutățile Samsung urmărește pagina de Facebook - facebook.com/SamsungMoldova si canalul de pe Youtube – Samsung Moldova.

Televizoarele Samsung pot fi cumpărate în magazine, cât și online la următorii parteneri comerciali: Maximum, Bomba, Enter, Darwin, Hi-tech, FoxMart.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

MAI multe

Sondaj Toate

load