X 

R. Moldova, promovată în Germania şi Austria

21 mar. 03:00   Business
2139 0

Republica Moldova devine o destinație turistică din ce în ce mai cunoscută la nivel mondial, aliniindu-se la principiile de sustenabilitate, digitalizare și reziliență, promovate de către Organizația Mondială a Turismului.

Asta după ce, în luna curentă, delegația ţării noastre a participat la două expoziții de importanță internațională pentru industria turismului: ITB Berlin (7-9 martie) și Ferien Messe Wien (16-19 martie).

Pe durata expozițiilor, reprezentanții sectorului privat ai industriei turismului, Ministerului Culturii și Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) au prezentat cu succes rutele și atracțiile turistice ale țării noastre, oferind vizitatorilor posibilitatea de a efectua tururi virtuale, de a degusta Vinul Moldovei și de a se familiariza cu tradițiile și cultura națională. În cadrul expozițiilor au fost stabilite un șir de contacte noi de afaceri și desfășurate convorbiri cu companii străine de profil, care s-au arătat interesate de țara noastră ca destinație turistică, transmite moldpres.md.

”Pentru prima dată după trei ani de pauză, Moldova revine cu stand de țară la expoziții turistice internaţionale. Cu o participare activă a operatorilor din turism, delegația din anul acesta a promovat activ țara noastră ca o destinație ce poate oferi experiențe inedite de cultură, îmbinate cu elemente enogastronomice, tradiții autentice, istorie, itinerare de drumeții pe căi nedescoperite - elemente curioase pentru turiștii străini”, a estimat Sergiu Prodan, ministru al Culturii.

Programul evenimentului de la Berlin a inclus prezentarea proiectului transfrontalier “HERIPRENEURSHIP” și a traseului cultural care pune accentul de bază pe patrimoniul intangibil UNESCO ”Tehnicile tradiţionale de realizare a scoarţei în România şi Republica Moldova”.


În cadrul Ferien Messe de la Viena, R. Moldova a fost reprezentată de şase operatori turistici. Vizitatorii standului s-au familiarizat cu oferta actualizată privind costul pachetelor turistice în Moldova pentru acest sezon și au obținut informații despre Agenda de Evenimente cultural-turistice 2023, forumurile de afaceri, date de contact în vederea obţinerii unor oferte în viitor etc.

Vă reamintim că informații mai detaliate despre zonele geografice ale Moldovei, rezervațiile naturale, resursele acvatice, flora și fauna Moldovei, monumentele naturii, turismul în Moldova, traseele turistice, perlele turistice și mănăstirile Moldovei, precum și sfaturi pentru turiști, puteți găsi pe site-ul moldovenii.md în secțiunea "Natura și turismul".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий